26.04.2024
Новини Оперативно

“Режиму відпочинку водіїв не дотримувалися”: перевізнику, чий автобус потрапив у смертельну ДТП в Польщі, погрожують анулювати ліцензію

“Укртрансбезпека” завершила позапланову перевірку тернопільського перевізника, чий автобус потрапив у смертельне ДТП в Польщі 6 березня. Перевізник має місяць, щоб усунути виявленні порушення.

Про це у “Фейсбук” повідомив голова “Укртрансбезпеки” Єгор Прокопчук.

“Нагадаю, в аварії українського автобуса, яка сталася вночі 6 березня в Підкарпатському воєводстві Польщі, загинуло п’ятеро людей та 28 отримали травми. Ми виявили низку порушень в організації та здійсненні пасажирських перевезень: недотримання режиму праці-відпочинку водіїв, інструктажі з питань безпеки дорожнього руху проводяться директором, який не пройшов підвищення кваліфікації, не забезпечено проходження відповідного стажування та інструктажів деяких водіїв транспортних засобів, ліцензіат допускає до перевезення транспортні засоби, інформацію про які не подано до “Укртрансбезпеки”,” – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Назвали причини смертоносної ДТП, в яку потрапив у Польщі автобус тернопільського перевізника

За словами Єгора Прокопчука, чинне законодавство не дозволяє забрати ліцензію вже зараз, навіть, коли уже видно суттєві порушення. Закон передбачає, що перевізникові слід надати час на усунунення порушень. Тож, перевізник має на це місяць. І лише тоді може йти мова про анулювання чи зупинення дії ліцензії.

Читайте також: У ДТП за участі рейсового автобуса в Польщі загинув тернополянин

 

Перейти до панелі інструментів