29.03.2024
Новини

Година Землі 2021: сьогодні пропонують вимкнути світло на 60 хв заради збереження природи

Шороку останньої суботи березня о 20:30 за місцевим часом мільйони людей
по всьому світу присвячують годину своєї уваги планеті Земля символічно вимикаючи
зайве освітлення. В цьому році акція відбудеться 27 березня.

“Година Землі 2021” в Україні присвячена старовіковим лісам. Повідомляють у Всесвітньому фонді дикої природи Україна (далі WWF).

“У цей вечір люди символічно вимикають зайве освітлення, читають або дивляться фільми про Землю і стиль життя, дружній до планети, беруть участь у дискусіях і онлайн-концертах, доєднуються до звернень на захист природи. Це більше, ніж просто одна година, присвячена Землі.

Година Землі завжди відбувалася завдяки енергії від людей. І навіть за умов глобального локдауну, кожен з нас може мати вплив – зі своєї домівки та онлайн. Де б ми не були, ми можемо присвятити цю годину планеті та нашому майбутньому, ” – йдеться у повідомлення на сайті WWF.

Щоб долучитися до акції, о 20.30 потрібно вимкнути зайве освітлення на одну годину. У фонді пропонують цей час провести цікаво: чайна церемонія без гаджетів, читання книг або імпровізований театр з дітьми, спільна вечеря при свічках зі стравами з овочів, злаків, горіхів та фруктів, споглядання за зірками, вечір настільних ігор, година для фізичних вправ та йоги, тематичне малювання і наукові експерименти з дітьми.

Також о 20:30 фонд відкриє національну кампанію зі збору голосів на підтримку найстаріших лісів України.  На сторінках WWF-Україна у соцмережах Фейсбук, Інстаграм та Телеграм з’являться необхідні посилання.

Фото: з відкритих джерел
Перейти до панелі інструментів