08.05.2024
Новини

У двох лікарнях на Тернопільщині всі медпрацівники вакцинувалися від COVID-19

100% медичних працівників двох лікарень на Тернопільщині, які визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 зробили щеплення від COVID-19 першою дозою вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Це Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» та Бучацька міська лікарня. Про це повідомила очільниця управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

– Окрім цих двох медичних закладів, утримує лідерство за кількістю щеплених від COVID-19 також і Бережанська центральна міська лікарня» (90% щеплень), Більче-Золотецька обласна лікарня реабілітації імені В.Г.Вершигори» (65%), Микулинецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації (58%) та Копичинецька комунальна лікарня (50%), – зазначає Ольга Ярмоленко. – Найменше щеплено від коронавірусу у Гусятинській комунальній лікарні – лише 1%.

Читайте також: Все, що варто знати про вакцинацію від ковіду: корисні поради, власний досвід, думка експерта. 

В області також розпочали вакцинувати працівників медичних закладів, які лікують стаціонарно, але не є госпітальними базами, зокрема і сімейних лікарів.
Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу у Тернопільській області стартувала 25 лютого препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією британсько-шведської компанії AstraZeneca, яка відповідає стандартам безпечності та якості ВООЗ.
Перейти до панелі інструментів