26.04.2024
Новини

Після тривалого протистояння в селі на Тернопільщині дійшли до почергових відправ у храмі

14 березня 2021 року, в неділю сиропусну, у храмі села Бодаки Вишнівецької ОТГ відбулося перше богослужіння українською мовою. Днем раніше в селі пройшли збори релігійної громади святителя Миколая, на яких половина віруючих остаточно ухвалила рішення про перехід до Православної Церкви України. Наступний крок – заява на реєстрацію громади ПЦУ. Про це пишуть на сайті Тернопільської єпархії ПЦУ.

Як розповів настоятель новоствореної парафії протоієрей Олег Кухарук, рішення визрівало не один рік. Зборам передував збір підписів за перехід з Московського патріархату в Українську Церкву. Тоді “за” виступила більша частина громади, проте на зборах голоси присутніх поділилися навпіл.

Досягнуто домовленості про почергові богослужіння у храмі. У присутності голови громади, старости села та представників обох релігійних громад у храмі провели інвентаризацію.

Бодаки – патріотичне село, батьківщина десятків борців за волю України. Кілька років поспіль в урочищі Зімно неподалік Бодаків відбуваються молитовні заходи з ушанування українських Героїв. Позаторік у рамках візиту на Тернопілля тут побував Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній. У співслужінні численного духовенства Блаженнійший владика звершив Божественну літургію у місцевій каплиці та освятив хрест на могилі борців за волю України.

Перейти до панелі інструментів