20.04.2024
Новини Оперативно

У Тернополі водій сів за кермо з ознаками наркосп’яніння

Автомобіль Mazda, водій якого порушив правила дорожнього руху, помітили близько 9.00 19 березня патрульні інспектори на вул.15-го Квітня. Про це повідомляє патрульна поліція Тернопільської області.
Поліцейські зупинили автівку, під час спілкування, з’ясували, що на водія є медичний висновок про керування автомобілем в стані наркотичного сп’яніння. Тож патрульні склали на порушника протокол за ч.3 ст.130( Керування транспортним засобом в стані сп’яніння особою, яка двічі за рік була притягнута до відповідальності за керування транспортними засобом в стані сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Під час спілкування з громадянином, патрульні виявили в нього ознаки наркотичного сп’яніння, тому запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння в найближчому медичному закладі, на що останній відмовився. Патрульні знову склали на чоловіка протокол за ч.3 ст. 130 КУпАП.

Окрім того, виявилося, що громадянина за рішенням суду було позбавлено права керувати автомобілем, тож охоронці порядку винесли на чоловіка постанову за ч.4 ст. 126 (Керування автомобілем особою, позбавленою права керувати транспортним засобом) КУпАП.

В поліції нагадують, що керування транспортним засобом в стані сп’яніння особою, яка двічі протягом року була піддана покаранню за керування автомобілем в стані сп’яніння передбачена відповідальність — 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

За керування автомобілем особою, яка позбавлена такого права передбачена відповідальність — штраф 20 400 грн, а за повторне порушення протягом року — штраф 40 800 грн з позбавленням права керування на строк від 5 до 7 років та можливістю оплатного вилучення транспортного засобу.
Перейти до панелі інструментів