29.03.2024
Новини

За кілька днів три вбивства: розшукується небезпечний злочинець

Особливо небезпечного злочинця розшукують правоохоронці.  Уродженцю села Яблунів  Гусятинського району інкримінують три вбивства.

Феськів Михайло Петрович, 14 травня 1977 року народження, у листопаді 2017-го вийшов з тюрми. Він відбув п’ятнадцятирічне покарання за перше вбивство свого земляка з Гусятинщини. Після звільнення з січня по квітень перебував на заробітках у Чехії. Коли повернувся, почав вести бродячий спосіб життя та зловживати спиртними напоями, повідомляють в Головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області.

13 червня у закинутій будівлі мешканка Тернополя виявила тіло, загорнуте у поліетиленові пакети та покривало. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група.

– Ми встановили дві особи, які причетні до цього злочину.  Це – Феськів Михайло Петрович і Рудковський Андрій Степанович, – заявив начальник ГУ НПУ в Тернопільській Олександр Богомол під час прес-конференції.

Він також добавив, що вбивство вони скоїли 7 червня у нічний час. Передував злочину конфлікт у квартирі тернополянки, з якою вбивці та їхня жертва розпивали горілку.

За попередньою інформацією поліції, у квартирі перебувало шестеро осіб. Між підозрюваними та сусідом виник конфлікт. Останнього побили, а тіло, замотавши простинею та покривалом, спакували у поліетиленовий пакет, зв’язали з обох боків шнурівками та вивезли в закинуту будівлю на вул. Чубинського в Тернополі.

Проводячи розшукові заходи, слідчі встановили,  що наступного ранку Феськів та Рудковский  вбили ще одного чоловіка, яка брав участь у спільному застіллі.  Труп заховали у смітнику неподалік першої жертви.

Вбивць оголосили в розшук. Помітка була на те, що з дуетом могла перебувати і жінка, 1988 року народження.

– У ході розслідування було встановлено, що якийсь період злочинці переховувались в селі Біла. А 29 червня в ході проведення додаткових заходів по встановленню місця перебування двох підозрюваних було виявлено також тіло Рудковского. За зібраними матеріалами встановлено причетність Феськіва до вбивства свого співучасника, – розповів Олександр Богомол.

Відтак, підозрюваний у двох вбивствах Андрій Рудковский є мертвим. А вбивця трьох людей Михайло Феськів покищо не затриманий.

– Особа є небезпечною. За попередньою інформацією, у нього нема при собі вогнепальної зброї, але може мати короткий складний ніж. Може перебувати в закинутих кар’єрах, на закинутих хуторах, жити в полі чи в лісі. Скоріш за все, особа переховується в Тернопільській області. Якихось засобів для існування і підтримки він не має. У 2003 році Феськів був засуджений за вбивство. Тоді ж переховувався в лісі чотири місяці в зимово-весняний час, коли було холодно. Тобто людина витривала, здатна до виживання в поганих умовах, – наголосив головний поліцейський області.

Будь-яку інформацію, яка буде корисною у затримані підозрюваного, можна повідомляти за номерами телефонів: (067) 471-66-23, (067) 351-38-37, 27-11-70 або на лінію “102″. Анонімність гарантується, запевняють у поліції.

Фото і відео: ГУ НПУ в Тернопільській області


Перейти до панелі інструментів