19.03.2024
Новини

Мобільні телефони, ніж, канабіс: як живеться в’язням у Чортківській тюрмі

Під час перевірки, проведеною прокуратурою щодо забезпечення режимних вимог у Державній установі “Чортківська установа виконання покарань (№ 26)» виявлені порушення стосовно результативності обшуків, вилучення у в’язнів заборонених предметів, перекриття каналів їх надходження в зону, що охороняється.

Встановлено, що всупереч вимогам законодавства, в установі виконання покарань у ході проведеного обшуку в межах розслідування СУ ГУНП в області кримінального провадження в одній з камер виявлено ряд заборонених предметів. Ув’язнені використовували 3 мобільні телефони, тримачі сім-карток, металевий ніж,  захований в побутовому електровентиляторі WI-FI роутер Також правоохоронці знайшли у камері особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

За документом реагування обласної прокуратури, внесеному начальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, до дисциплінарної відповідальності притягнуто двох винних службових осіб ДУ «Чортківська УВП (№ 26)».

Перейти до панелі інструментів