19.03.2024
Здоров’я Новини

В Україні різко зростає кількість померлих від ковіду, в сусідній області – взагалі катастрофа

Зростання кількості нових випадків хвороби відбувається в усіх регіонах України, крім Запорізької, Луганської та Херсонської областей, пише “Уніан”.

Кількість летальних випадків коронавірусної хвороби в Україні почала збільшуватися з середини лютого, а останніми днями це зростання різко прискорилося.

Про це йдеться у підготовленому науковцями НАН огляді епідемічної ситуації в Україні за 23 лютого – 1 березня 2021 року

Наголошується, що зростання смертності в офіційній статистиці не пов’язане із затримками оприлюднення.

«Затримки наповнення реєстру на цей момент є мінімальними як для результатів тестування, так і для реєстрації летальних випадків. Впевнене зростання кількості нових випадків відбувається в усіх регіонах України, крім Запорізької, Луганської та Херсонської областей», – йдеться у повідомленні.

Загальна летальність нових випадків коронавірусу в Україні продовжує зростати і сягнула 2.8%. Середня госпітальна летальність за весь період спостережень склала близько 15%, летальність у хворих, які перебували у відділеннях інтенсивної терапії, – 76%, летальність у хворих, які перебували на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ), – 89%.

Критична ситуація зараз на Прикарпатті. Так, одна з лікарень заповнена хворими на 114%, пише “Уніан”.

Лікарні Івано-Франківська переповнені хворими на COVID-19, пацієнтів розміщують у коридорах.

Про це на оперативній нараді у міського голови повідомила керівник Управління охорони здоров’я міськради Марія Бойко.

За її словами, Центральна міська клінічна лікарня заповнена на 92%.

«Там перебуває 331 пацієнт, з яких 55 – в перинатальному центрі, там ще є 40 ліжок, які на даний момент є резервними», – розповіла Бойко.

Вона додала, що Перша міська клінічна лікарня заповнена на 114%.

«Це означає, що на ліжка, які призначалися для пацієнтів з травматологічною, хірургічною патологією, розмістили людей з коронавірусною хворобою», – пояснила чиновниця.

За її інформацією, і в Центральній міській клінічній лікарні, і в Першій міській клінічній лікарні пацієнти лежать в коридорах.

«Ми підняли всі ліжка, які є в закладі, старі, списані, і люди зараз перебувають у коридорах. Реально – лікарні заповнені», – розповіла Бойко.

Керівник управління зазначила, що за останню добу в Центральну міську клінічну лікарню поступили 49 пацієнтів, з яких двоє – у критично тяжкому стані, які мали сатурацію на межі 31-38. У першу міську клінічну лікарню поступили 11 пацієнтів, у дитячу клінічну – 7 дітей. В усіх закладах реанімації заповнені.

Перейти до панелі інструментів