08.09.2024
Новини

На Тернопільщині планують створити музей відомого художника Марчука

У Ланівцях вирішили відкрити музей робіт Івана Марчука. Така ідея з’явилася після зустрічі художника з делегацією з Лановецької громади.

На сторінці Лановецької міської ради також зазначають, що в рамках зустрічі із Майстром обговорили проєкт створення Музею Івана Марчука у Ланівцях та презентували його візуалізацію.

Ескізи розроблені для приміщення на першому поверсі по вул. Незалежності, 15, де на другому поверсі сьогодні розташований Культурний центр Єловицьких. Тут заплановано зробити виставковий зал, творчу майстерню, а також зону інсталяцій.

Створення Музею Івана Марчука — одне із пріоритетних завдань Лановецької громади у напрямі культури та крок до гідного вшанування майстерності нашого геніального земляка і великого українського Художника. Про це в мережі написав івент-менеджер у Культурному центрі Єловицьких Юрій Матевощук.

“Можна сказати, що особисто цієї зустрічі я чекав дуже довго, готувався, переживав… Скажу відверто, цих декілька годин спілкування з маестро мені запам’ятаються на все життя! Іван Марчук – надзвичайно світла людина. Нам дуже було важливо взяти благословення на створення музею, показати проект, почути слова погодження, що ми рухаємося в правильному напрямку.

Я знаю, що є достатньо людей, котрі щиро порадіють, якщо у нас нічого не вдасться, проте я дуже ціную підтримку тих, котрі без фальші вірять в нашу мрію – Музей Івана Марчука в Ланівцях. Не хочу загадувати і писати точну дату відкриття, але ми будемо для її пришвидшення робити все можливе.

А зустріч з Іваном Степановичем окрилила та вселила непохитну віру в те, що ця мрія стане реальністю

Дякую усім хто поряд та підтримує”, – йдеться у дописі.

Перейти до панелі інструментів