08.05.2024
Новини Промо

Топ-5 книжок про те, як стати володарем власного часу

Видання Терміново спільно з інтернет-магазином www.yakaboo.ua продовжує спільний проєкт, в рамках якого ми знайомимо наших читачів з новинками літератури та не менш цікавими книгами, що вийшли друком раніше.

Ми також періодично  розігруватимемо сертифікат на 250 грн, завдяки якому можна буде вибрати та отримати одну з вибраних книг.

Сьогодні пропонуємо ТОП-5 книг, які зацікавлять тих, хто хоче вміло розпоряджатися та вдало і продуктивно використовувати власний час.

Знайти час. Як щодня фокусуватися на тому, що справді важливо

Буває, що, озирнувшись на минулий день, ви думаєте: “А що я сьогодні зробив?” Маєте омріяні справи, за які плануєте взятися колись, але це колись ніколи не настає? Ця книжка про те, як знизити шалений темп життя, як почуватися не такими зайнятими, менше відволікатися й більше насолоджуватися теперішнім моментом. Автори пропонують понад 80 тактик, що допоможуть вам знаходити більше часу протягом дня на те, що для вас справді важливо: час із сім’єю, вивчення мов, додатковий заробіток, написання роману, волонтерство чи відеоігри. Гадаємо, ця книжка допоможе вам знайти час на будь-що, чого вам хочеться. І мить за миттю, день за днем ви зможете самостійно керувати своїм життям.

Сила продуктивності. Як подолати прокрастинацію

Від автора бестселерів The Wall Street Journal Просто зроби це… завтра? Та ліпше сьогодні! Насправді анотації для цієї книжки не мало бути, позаяк копірайтер міг полінуватися написати її. Загалом, цієї книги взагалі могло не бути, бо авторові, редакторові та видавцеві так само могло стати ліньки. Про що це ми? Про страшну й небезпечну чуму ХХІ століття — прокрастинацію. Що робити, коли бажання «зробити потім» сильніше за дедлайни та здоровий глузд? Як повернути свою продуктивність із незапланованої відпустки? Чи можливо навчитися виконувати найбільш складні завдання зранку? Стів Скотт знає все про «антипрокрастинацію» та профілактику ліні. Квартальні SMART-цілі, правило «80/20», матриця Ейзенхауера для швидкого прийняття рішень, «слонячі звички» для тривалих проектів та планування за календарними блоками — час зробити це сьогодні.

Спершу найважливіше! Жити, любити, вчитися, залишити слід

Витрачайте свій час на найважливіше, все інше почекає… «Спершу найважливіше» спростовує всі стереотипи класичного тайм-менеджменту. Автор дає низку ефективних порад, перевертаючи традиційний підхід до організації часу, допомагає визначити, що необхідно зробити саме зараз, а що відкласти на потім. Це не книжка-годинник, яка буде відраховувати секунди та хвилини виконання завдань, це книжка-орієнтир, що допоможе ефективно розподілити завдання за пріоритетами та досягти максимального успіху в майбутньому. “Книжка, що навчить не просто керувати своїм часом і своїм життям. Ви зможете визначити, що є дійсно важливим, поставити мету та рухатися до неї, не зважаючи ні на що”. Amazon

Працюй чотири години на тиждень. Нова психологія успіху

«Працюй 4 години на тиждень. Нова психологія успіху» — бестселер за версіями The New York Times, The Wall Street Journal та USA Today. Це абсолютно інший погляд на роботу, на поняття кар’єрного росту і «життя в офісі». Автор руйнує всі стереотипи про обов’язкову зайнятість із 9 до 17 і доводить, що робота може приносити радість, а час — реальні гроші. Тім Ферріс здолав шлях від 40 000 доларів на рік і 80 годин роботи на тиждень до 40 000 доларів на місяць і… 4 години для роботи на тиждень. Книжка змушує подивитись на своє життя по-іншому, зажадати змін і нарешті:

  • віддавати роботі мінімум часу, отримуючи максимум результату;
  • у декілька разів збільшити свій дохід;
  • більше подорожувати;
  • керувати власним бізнесом з будь-якої точки світу;
  • відкрити для себе нову філософію життя.

П’ятдесят практичних порад від дослідників та читачів, які змогли подолати власні стереотипи і створили для себе нове життя. Абсолютно нові інструменти та прийоми, які ви зможете застосувати на практиці. Якщо ви прагнете змін, хочете позбутися фінансових проблем, мрієте подорожувати й отримувати задоволення від життя — починайте читати!

Диво п’ятої ранку. Як підкорити свій день ще до сніданку

Дивовижна інструкція, як вставати раніше та встигати більше.

Тематика

Саморозвиток, мотивація.

Про книжку

Одна-єдина звичка може змінити ваше життя та допомогти далеко просунутися в досягненні своїх цілей. Для автора цієї книжки такою звичкою стало вміння прокидатися рано самохіть. Такий підйом має безліч переваг: від підвищення продуктивності до відчуття спокою та рівноваги в ранкові години. А найприємніше те, що не обов’язково схоплюватися о п’ятій! Ви можете обрати комфортний для вас час. Для кого це видання

Книжка для найширшого кола читачів, всіх, хто цікавиться саморозвитком, мотивацією та тайм-менеджментом.

Чому ця книжка

Сандерз пропонує низку перевірених методик, щоб систематизувати життя й наповнити дні сенсом, а також покрокову інструкцію, як спланувати ідеальний ранок. Ця книжка навчить удосталь спати, бадьоро підійматися з ліжка й ефективно використовувати решту часу.

Про автора

Джеф Сандерз – тренер із продуктивності, автор популярного подкасту The 5 AM Miracle про здорові звички й особистісний розвиток. Закінчив Університет Трумана у США.

Книжки на схожу тематику

  • «Чудовий ранок. Як не проспати життя», Гел Елрод, «Наш формат», 2017 рік
  • «Сила волі. Шлях до влади над собою», Келлі Макґоніґал, «Наш формат», 2017 рік
  • «Перемикайся. Стань тим, ким хочеш бути», Марк Рейтер, Маршалл Ґолдсміт, «Наш формат», 2016 рік

Відгук

“Вірите ви чи ні, але диво може трапитись о п’ятій ранку. Ця книжка може стати потрібним нам усім поштовхом”. Джеф Ґоінс, автор бестселера «Мистецтво працювати»

Цитати

Про час

Час – обмежений ресурс. Він швидко спливає. У вас є лише теперішній момент, щоб міцно вхопитися за важливі цілі. Замість того щоб планувати на далеке майбутнє і вірити, що на вагомі проекти ще є достатньо часу, подивіться на це з іншого боку й беріться до роботи просто зараз.

Про те, чому п’ята ранку

П’ята ранку символізує контроль. Усвідомлення того, що ви керуєте власним життям і часом, додає сил і відкриває безліч можливостей.

Про власний ідеальний час

Диво п’ятої ранку досить індивідуальне: воно може трапитися о сьомій, о пів на дев’яту або – зараз зрадіють деякі студенти – о пів на першу. Лише ви знаєте, який час вас задовольняє.

Перейти до панелі інструментів