25.04.2024
Новини Оперативно

Судоми та втрата свідомості: на Тернопільщині медики допомагали охочим попірнати в ополонку на Водохреще

На Тернопільщині на Водохреща не обійшлося без переохолоджень та нещасних випадків. Медики швидкої допомоги допомагали двом людям, для яких купання в ополонках могло закінчитися трагічно.

ЯК повідомляють в центрі надання екстреної допомоги, 19 січня о 10. 40 бригада швидкої виїжджала у с. Велика Березовиця, до джерела біля каплички. Там 30-річна жінка, після пірнання в крижану воду, почала погано почуватися й втратила свідомість.

Читайте також: У Тернополі двоє жінок отримали переломи, послизнувшись надворі

До приїзду швидкої жінка опритомніла, її напоїли гарячим чаєм. Як з’ясувалося, вона страждає на синдром Рейно – гіперспазм судин при контакті з холодом. Тобто, після такої крижаної купелі жінка могла й не вижити. Із діагнозами “загальне переохолодження, синдром Рейно, артеріальна гіпертензія” жінку, після надання оперативної медичної допомоги, залишили на місці події, на родичів.

Читайте також: Купатися чи не купатися на Йордан: що каже духовенство та тернопільські лікарі 

Схожа пригода трапилася 19 січня у с. Лошнів Теребовлянського району, куди о 17.45 виїжджала районна бригада швидкої допомоги. 22-річного чоловіка, після купання у ставку, почало судомити. Після оперативного надання медичної допомоги, чоловіка з діагнозом “загальне переохолодження” шпиталізували у Теребовлянську райлікарню.

Перейти до панелі інструментів