27.04.2024
Економіка та фінанси Новини

Для “Тернопільгазу” знизили тариф на розподіл: скільки тепер платитимемо

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, схвалила зниження тарифів на розподіл для 14 облгазів. Серед них і ПрАТ “Тернопільгаз”.

Про це у своєму телеграм-каналі написав голова енергетичного комітету Ради Андрій Герус.

“Відповідне пониження стосується компаній, у яких тарифи були суттєво вищими, аніж у середньому по країні. У більшості це невеликі облгази, у яких не спрацьовує економія на ефекті масштабу: ПРАТ «Гадячгаз», АТ «Закарпатгаз», АТ «Івано-Франківськгаз», ПРАТ«Коростишівгаз», АТ «Лубнигаз», ПрАТ «Мелітопольгаз», АТ «Миколаївгаз», АТ «Полтавагаз», ПрАТ «Тернопільгаз», АТ «Тисменицягаз», ПрАТ «Уманьгаз», АТ «Харківгаз», АТ «Чернівцігаз», ТОВ «Газовик». Зниження склало 5%-30%, тарифи цих компаній тепер складатимуть 1,66-1,79 грн (без ПДВ)“, – пише Герус.

Читайте також: Українцям обіцяють не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні

Як повідомляє Українська правда, для “Тернопільгазу” тариф становитиме 1,79 грн. До цього, з 1 січня новий тариф становив 2,17 грн за 1  м.куб  на місяць (без урахування ПДВ)

Зазначається, що рішення оприлюднять на сайті  регулятора для внесення зауважень і пропозицій з метою остаточного затвердження.

“Пояснювати тут нічого. Вся країна говорить про це рішення”, – заявив під час засідання голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

За його словами, оскільки тарифи мають  почати діяти з 1  лютого, Комісії треба встигнути відпрацювати всю процедуру.

Перейти до панелі інструментів