19.04.2024
Новини

Зять заступився за тещу, на яку підняв руку її ж чоловік. Двоє в лікарні

17 січня о 20.33 бригада швидкої виїжджала у с. Гаї Гречинські, де надавала допомогу 65-річній пацієнтці. За словами потерпілої, її побив чоловік.

Про це повідомив генеральний директор центру екстреної медичної допомоги Тернопільщини Михайло Джус.

Із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забоєм потилиці пацієнтку, після наданої допомоги, доставлено у травмопункт. Чоловіка  літньої жінки, що проявив насильство, побив зять.

67-річного пацієнта, із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забійною раною лобної ділянки голови, після наданої допомоги, шпиталізовано в університетську лікарню.

Читайте також: Пообіцяв, що більше так не буде: за домашнє насильство суд відправив жителя Тернопільщини на громадські роботи

Додатково. Про факти домашнього насильства можна повідомляти за номерами:  102 — поліція  15-47 — “гаряча” урядова лінія з протидії домашньому насильству  0 800 500 3353 або 116-123 — безкоштовна  національна “гаряча” лінія протидії домашньому насильству  @police_helpbot, @UDPLNPBOT, @Non_Violence_Bot — чат-боти протидії домашньому насильству.

Стаття 126-1. Домашнє насильство Домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи, – карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Перейти до панелі інструментів