29.03.2024
Новини

На Тернопільщині справу щодо заволодіння 3,6 млн грн, які були виділені на будівництво медамбулаторій, скеровано до суду

Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду кримінальне провадження щодо привласнення бюджетних коштів, виділених на будівництво  амбулаторій, службовому підробленні за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України. 

За версією слідства, директор товариства у 2018 році уклала договір з Управлінням охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації щодо будівництва амбулаторій первинної допомоги в регіоні. Під час виконання робіт на об’єктах, з метою заволодіння бюджетними коштами, керівник завищила вартість виконаних робіт у 4 амбулаторіях області на 3,6 млн грн. Достовірно знаючи про відсутність у новозбудованих установах медичного обладнання, передбаченого проектною документацією, директор внесла в документи неправдиві відомості щодо наявності устаткування. На підставі підроблених актів товариству були виплачені кошти з бюджету, якими зловмисниця заволоділа.

Розслідування, що здійснювалось слідчими ГУНП в Тернопільській області, завершено.

Прокурором пред’явлено цивільний позов на суму 3 637 749 гривень.

Перейти до панелі інструментів