28.03.2024
Місто Новини

У парку Шевченка буде кілька містків через річку Рудку після капремонту колектора

Як виглядатиме річка Рудка в парку Шевченка після капремонту колектора, показали в управлінні житлово-комунального господарства міськради. Як видно із візуалізації, тепер в парку буде декілька горбатих містків через річку, яка десятиліттями була замкнена під бетонними плитами. 

Нагадаємо, у парку Шевченка тривають масштабні роботи з реконструкції дощового колектора. Він забиратиме з доріг міста близько 2/3 дощової і талої води, повідомляють у міськраді. А також допоможе уникнути затоплення парку Шевченка та неприємних запахів, які були відчутні через старий колектор, який був закритий і не мав природного водообміну.

– Колишня річка Рудка – зона каналізування, яка займає найбільшу частину стоків нашого міста, – пояснює заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський. – Цей колектор є основним потенційним забруднювачем ставу, тому він включений у перелік кроків  щодо ремонту і очищення водойми.

Тут вже повністю застелили геотекстиль, який не пропускає воду знизу. Також було проведене бетонування дна і піднятий рівень колектора. У планах – встановити на колекторі механічні очисні споруди, які будуть затримувати залпові викиди під час дощів.

Роботи у парку імені Шевченка за сприятливих погодних умов планують завершити в листопаді цього року.

Реконструкція колектора у парку Шевченка коштує 8 млн грн. Фінансування міськрада отримала від держави.

Фото: Антон Марчевський.

Перейти до панелі інструментів