19.04.2024
Вибори-2020 Новини Політика

Як не помилитися при виборі міського голови Тернополя

Видання Терміново започатковує проєкт «Хто на мера?», в рамках якого ближче знайомитимемо тернополян з кандидатами на посаду міського голови.

Після того, як міська ТВК відмовила у реєстрації кандидату від Радикальної партії Володимиру Барні, за посаду міського голови Тернополя боротимуться 9 осіб. Однак чи всі жителі міста мають розуміння,  хто саме ці люди і що вони конкретно планують змінити на краще у Тернополі?

– Завдяки проєкту «Хто на мера?» ми плануємо допомогти тернополянам зробити усвідомлений вибір. Щоб 25 жовтня вони голосували не за красиві очі чи милу посмішку кандидата, не за партійний бренд, не за частоту появи в медіапросторі. Натомість звернули увагу на те, які ж проблеми планує вирішувати той чи інший кандидат, з якими баченням іде керувати містом, на скільки все це  перегукується з їхніми, жителів міста повсякденними проблемами , – каже головний редактор Терміново Андрій Вацик. – Під час відеоефірів люди отримають можливість ближче познайомитися з кандидатом, отримати про нього більше інформації, скласти загальне враження.

Участь в проекті для всіх кандидатів є безкоштовною. Під час прямого відеоефіру гостям пропонуватиметься відповісти на однакові питання: «Чому вони вирішили балотуватися на посаду міського голови?», «Які, на їх думку, три найважливіші проблеми слід вирішувати в першу черга і як вони це планують робити?», «Чому тернополяни повинні проголосувати саме за них?».

Записи усіх ефірів будуть у вільному доступі на Фейсбук-сторінці Терміново, щоб при бажанні тернополяни змогли дізнатися, що ж обіцяє зробити той чи інший кандидат, за його вони планують голосувати.

– Запрошуємо до участі в проєкті всіх зареєстрованих кандидатів. Зголошуватися можна на електронну скриньку нашого видання, вказану на сторінці сайту, або в мережі Фейсбук. Давайте спільно допоможемо тернополянам зробити свідомий вибір! – закликає кандидатів головний редактор Терміново.

Принагідно він подякував першим гостям прямого ефіру Ірині Яремчук та Івану Сороколіту за участь у проєкті.

Перейти до панелі інструментів