29.03.2024
Новини Промо

САД попереджає про реверсний режим руху біля селища Дружба

На 334 км автошляху М-19 Доманове–Ковель–Чернівці–Тереблече, а саме у селищі Дружба Теребовлянського району, розпочали укладати верхній шар дорожнього одягу з щебенево-мастикового асфальтобетону, завтовшки 5 см, повідомляє обласна САД.

Протягом дня підрядна організація ТОВ Техно-Буд-Центр планує укласти 2500 т матеріалу.

У чому перевага другого шару з ЩМА?

Щебенево-мастиковий асфальтобетон або ЩМА – суміш із підвищеним вмістом бітуму. Він менше піддається впливу зовнішніх чинників, стійкіший до перепадів температури та має більшу жорсткість, ніж суміш для вирівнюючого шару.

5-сантиметровий шар ЩМА, укладений на 10-сантиметровий вирівнюючий шар і 22-сантиметрову основу, – запорука тривалої експлуатації автошляху М-19.

Рух у селищі Дружба здійснюється у реверсному режимі. Регулювання здійснюється за допомогою світлофору. Усіх водіїв транспортних засобів у САД просять планувати виїзд заздалегідь, адже заторів не уникнути.

«За можливості, скористайтеся альтернативними шляхами.

А для особливо нетерплячих нагадуємо: виїжджати на свіжовлаштований асфальт – не можна. Суміш продовжує стабілізуватися навіть після того, як її перестали укочувати. Ваш транспортний засіб, не залежно від його ваги, може зруйнувати кромку дороги, порушити технологічний процес і спричинити пошкодження на дорозі у майбутньому», – наголошується у повідомленні обласної САД.

Перейти до панелі інструментів