02.12.2020
Новини

Аромат осені та затишку: перевірені рецепти печива з яблуками

Осінь не за горами, а вечори стають довшими та холоднішими. Найприємніше проводити їх за чашкою чаю, смакуючи випічкою з яблуками. Пропонуємо тернопільським господиням кілька простих та доступних рецептів яблучного печива за версією “Все буде смачно”.

Яблучне печиво з корицею

Інгредієнти:

  • яйця курячі – 1 шт.
  • борошно – 200 г
  • цукор – 120 г
  • розпушувач тіста – 20 г
  • сіль – дрібка
  • масло вершкове – 120 г
  • яблука – 3 шт.
  • кориця – 10 г

Спосіб приготування:

Розітріть масло (можна збити) з цукром. Додайте яйце, борошно з розпушувачем, сіль. Ще раз розітріть. Додайте натерті на тертці очищені яблука, корицю. Викладіть печиво на простелене кулінарним папером деко столовою ложкою на відстані одне від одного. Випікайте 25-30 хвилин при 180℃.

Яблучне печиво з манкою

Інгредієнти:

  • яблуко велике – 1 шт
  • манна крупа – 100 г
  • цукор – 50 г
  • вода – 30 мл
  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 100 г

Спосіб приготування:

Злегка обсмажте вівсяні пластівці на сковорідці. Натріть яблуко на грубій тертці. Додайте до яблука вівсяні пластівці, цукор та манну крупу. Потроху додавайте води і замішуйте тісто. Викладіть печиво на папір для випічки. Випікайте у розігрітій до 180 С духовці 15 хвилин.

Яблучне печиво з фініками та волоськими горіхами.

Інгредієнти:

  • волоські горіхи – 16 половинок
  • розпушувач – 1 пакетик
  • коричневий цукор – 4 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • фініки – 200 г
  • яблука – 2 шт.
  • вівсяні пластівці – 1 склянка
  • мед – 4 ст. л.
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 1 склянка

Спосіб приготування:

Фініки нарізаємо невеликими шматочками, попередньо видаливши кісточки. Яблука миємо, розрізаємо на 4 частини і виймаємо серцевину. М’якоть дрібно нарізаємо. У каструлі розтоплюємо вершкове масло. Додаємо цукор і мед. Ретельно перемішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Додаємо фініки і готуємо усе разом протягом 4 хвилини. Всипаємо борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, яблука і лимонний сік. Перемішуємо. Розігріваємо духову піч до 190 ° С. Прямокутну форму для випічки накриваємо листом пергаменту. Викладаємо на нього суміш і розрівнюємо. Прикрашаємо печиво волоськими горіхами. Ставимо в духову піч і випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 160 ° С і випікаємо ще 10 хвилин. Даємо печиву охолонути і нарізаємо його на квадрати.

Швидке яблучне печиво

Інгредієнти:

  • яблука – 2 шт.
  • пшеничне борошно – 350 г
  • цукор – 4 ст. л.
  • яйця – 3 шт.
  • вершкове масло – 150 г
  • кориця – 0,5 ст. л.
  • розпушувач – 1 пакетик
  • ванільний цукор – 1 пакетик

Спосіб приготування:

Збийте яйця з цукром і ваніліном. Додайте розтоплене масло, перемішайте. Додайте борошно та розпушувач, замісіть тісто. Почистіть яблука, натріть на тертці, перемішайте з тістом. Викладіть тісто ложкою на вистелене пергаментом деко і випікайте 15 хвилин при температурі 200 С.

Схожі пости

Гармата “Гіацинт” і військовий оркестр. Тернополянам розповідають про принади служби за контрактом

Наталя Павлусик

За останню добу на Тернопільщині виявили 125 нових хворих на коронавірус, троє людей померли

Міністр екології та природних ресурсів відвідав Тернопільщину із робочим візитом