Осінь не за горами, а вечори стають довшими та холоднішими. Найприємніше проводити їх за чашкою чаю, смакуючи випічкою з яблуками. Пропонуємо тернопільським господиням кілька простих та доступних рецептів яблучного печива за версією “Все буде смачно”.
Яблучне печиво з корицею
Інгредієнти:
- яйця курячі – 1 шт.
- борошно – 200 г
- цукор – 120 г
- розпушувач тіста – 20 г
- сіль – дрібка
- масло вершкове – 120 г
- яблука – 3 шт.
- кориця – 10 г
Спосіб приготування:
Розітріть масло (можна збити) з цукром. Додайте яйце, борошно з розпушувачем, сіль. Ще раз розітріть. Додайте натерті на тертці очищені яблука, корицю. Викладіть печиво на простелене кулінарним папером деко столовою ложкою на відстані одне від одного. Випікайте 25-30 хвилин при 180℃.
Яблучне печиво з манкою
Інгредієнти:
- яблуко велике – 1 шт
- манна крупа – 100 г
- цукор – 50 г
- вода – 30 мл
- вівсяні пластівці швидкого приготування – 100 г
Спосіб приготування:
Злегка обсмажте вівсяні пластівці на сковорідці. Натріть яблуко на грубій тертці. Додайте до яблука вівсяні пластівці, цукор та манну крупу. Потроху додавайте води і замішуйте тісто. Викладіть печиво на папір для випічки. Випікайте у розігрітій до 180 С духовці 15 хвилин.
Яблучне печиво з фініками та волоськими горіхами.
Інгредієнти:
- волоські горіхи – 16 половинок
- розпушувач – 1 пакетик
- коричневий цукор – 4 ст. л.
- лимонний сік – 1 ст. л.
- фініки – 200 г
- яблука – 2 шт.
- вівсяні пластівці – 1 склянка
- мед – 4 ст. л.
- вершкове масло – 100 г
- борошно – 1 склянка
Спосіб приготування:
Фініки нарізаємо невеликими шматочками, попередньо видаливши кісточки. Яблука миємо, розрізаємо на 4 частини і виймаємо серцевину. М’якоть дрібно нарізаємо. У каструлі розтоплюємо вершкове масло. Додаємо цукор і мед. Ретельно перемішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Додаємо фініки і готуємо усе разом протягом 4 хвилини. Всипаємо борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, яблука і лимонний сік. Перемішуємо. Розігріваємо духову піч до 190 ° С. Прямокутну форму для випічки накриваємо листом пергаменту. Викладаємо на нього суміш і розрівнюємо. Прикрашаємо печиво волоськими горіхами. Ставимо в духову піч і випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 160 ° С і випікаємо ще 10 хвилин. Даємо печиву охолонути і нарізаємо його на квадрати.
Швидке яблучне печиво
Інгредієнти:
- яблука – 2 шт.
- пшеничне борошно – 350 г
- цукор – 4 ст. л.
- яйця – 3 шт.
- вершкове масло – 150 г
- кориця – 0,5 ст. л.
- розпушувач – 1 пакетик
- ванільний цукор – 1 пакетик
Спосіб приготування:
Збийте яйця з цукром і ваніліном. Додайте розтоплене масло, перемішайте. Додайте борошно та розпушувач, замісіть тісто. Почистіть яблука, натріть на тертці, перемішайте з тістом. Викладіть тісто ложкою на вистелене пергаментом деко і випікайте 15 хвилин при температурі 200 С.