27.04.2024
Здоров’я Новини

Лікарня швидкої допомоги переповнена хворими із COVID, місця в лікарні №3 можуть закінчитися уже на вихідних

Лікарня швидкої допомоги у Тернополі вже заповнена пацієнтами із COVID-19 і станом на 28 серпня таких хворих тут більше не приймають. Їх госпіталізовують у міську лікарню №3. Про це Терміново повідомив головний лікар міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. 

– У нас був розгорнутий госпіталь на 135 ліжок, зараз всі місця заповнені, – каже він. 

Головний лікар також зауважив, що у лікарні днями був такий наплив хворих, що медики не встигали всіх обслужити. Відтак біля медзакладу стояла черга із п’яти машин швидких. 

У міській лікарні № 3 станом на ранок 28 серпня – 23 пацієнти із підтвердженим COVID-19 і 13 з підозрою, повідомив головний лікар медзакладу Юрій Лазарчук. Загалом у лікарні виділено 50 ліжок для інфікованих пацієнтів. 

– Але у палаті на трьох чоловік лежить один пацієнт із коронавірусом і до нього вже покласти нікого не можна, – зауважує медик. – Відповідно кількість місць автоматично зменшується. Якщо так далі піде, то на вихідні у нас вже може не бути місць.

Пацієнтів із COVID-19 міська лікарня №3 почала приймати від 22 серпня. Причому тут лікують лише хворих із Тернопільської громади, зазначив головний лікар. Для цих пацієнтів виділили відділення терапії і неврології. Інші відділення, приміром хірургічне, ортопедичне, продовжують лікувати пацієнтів які потребують стаціонару. 

– Відділення із хворими з коронавірусом ізольовані, з окремим входом, тому ці потоки не перетинаються, – запевнив Юрій Лазарчук. 

Перейти до панелі інструментів