19.03.2024
Новини

Поліція порушила кримінальне провадження щодо платних медоглядів школярів в Монастириській поліклініці

Кримінальне провадження за фактом проведення платних медоглядів школярів та абітурієнтів у Монастириській поліклініці порушили правоохоронці. Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук радник Міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол, відповідаючи на десятки звернень по цій резонансній проблемі. 

“За вказаним фактом працівниками Монастириського відділення поліції внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, передбаченою ч.1 Ст.184 Кримінального кодексу  України – “Порушення права на безоплатну медичну допомогу”. На даний час проводяться слідчі (розшукові) дії з метою встановлення усіх обставин зазначених подій”, – написав Апостол. 

Про те, що порушене кримінальне провадження, підтвердили і у відділі комунікації поліції в Тернопільській області.

– Зараз слідчі направили запити у Монастириську районну лікарню та поліклініку, де мають дати відповіді, як працюють і на основі чого проводять ці медогляди, – повідомили у поліції.

Нагадаємо, нещодавно Монастириська активістка Світлана Безділь повідомила про те, що у районній поліклініці беруть кошти за проходження медогляду школярів та абітурієнтів. Аркуш з реквізитами і вартістю жінка отримала від завідувача поліклінікою, коли її донька-випускниця проходила медогляд. Сплатити потрібно було 160 грн 45 коп. Про цю проблему сайт Терміново написав у розслідуванні “Непорозуміння чи корупція: медзаклад на Тернопільщині бере плату за безкоштовний медогляд, а чиновники не мають чітких пояснень”.

Світлана Безділь подала заяву в поліцію.  Одразу наступного дня після того, як активістка оприлюднила проблему, плату за медогляд школярів та абітурієнтів у Монастириській поліклініці скасували. 

Інтернет-видання Терміново і надалі відстежуватиме проблему з оплатою за медогляд, яка виникла у Монастириській поліклініці. 

Головне фото: Світлана Безділь

Перейти до панелі інструментів