18.04.2024
Новини

На Водній арені під Тернополем окрім змагань планують проводити і концерти

Водну арену, як і інші об’єкти на Тернопільщині, які входять до проекту «Велике будівництво», здадуть до кінця року. У цьому сьогодні запевнив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який приїхав оглянути стан виконання робіт в області.

«У мене були деякі зауваження, вони будуть враховані. Керівництво облдержадміністрації і підрядники мене запевнили, що роботи завершать в належні терміни, а це – 2020-ий рік», – наголосив міністр.

Найбільше враження на Чернишова справила Водна арена.

«Я вважаю, що вона стане одним з символів Тернополя. Тут можна проводити не лише міжнародні змагання, а й концерти, форуми, конференції. Поява цього об’єкту породить додаткову зацікавленість і збільшить кількість туристів», – висловив переконання міністр.

Наразі на об’єкті завершена VIP-ложа на третьому поверсі. Також вже готові три коментаторські місця, конференц-зал на 100 місць, кафетерій для аналогічної кількості відвідувачів. Ведуться оздоблювальні роботи в готелі, де можна буде поселити до 80-ти людей.

Зараз триває благоустрій території, облаштовують парковки, зелені зони, триває будівництво та монтаж елінгів. На стадії завершення  – трибуни на 1 тис. місць.

«У жовтні плануємо провести Чемпіонату світу з веслування на байдарках та каное серед ветеранів. Очікуємо близько тисячі учасників. Вже попередньо погодили свою участь спортсмени з Канади, Німеччини, Чехії, Польщі, Великої Британії попередньо свою участь. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб ці змагання відбулися на найвищому рівні», – каже голова ТОДА Володимир Труш.

Олексій Чернишев також запевнив, що кошти на завершення всіх запланованих об’єктів на Тернопільщині є.

«Кошти є на казначейськи рахунках або рахунках обладміністрацій. Своїм фінансуванням ми випереджаємо хід будівельних робіт. Сьогодні на зустрічі з підрядниками я вів мову про те, що не слід боятися зриву розрахунків. Навпаки, можна зосередитися на тому, щоб якісно і добросовісно добудовувати об’єкти», – описав ситуацію з фінансуванням міністр.

Він також висловив переконання, що навіть чергове загострення коронавірусу, яке очікують восени, не стане перешкодою для вчасної здачі усіх запланованих об’єктів.

«Ми побачили, що карантин не заважає темпам будівництва. Я не бачу тут загрози, якщо не станеться чогось насправді вражаючого», – відзначив Чернишов.

Голова ТОДА додав, що підрядники Тернопільщини вже мають досвід роботи в умовах карантину.

«На будівництві немає великого скупчення людей в одному місці. Тому коронавірус не мав би стати загрозою для реалізації програми «Велике будівництво». Бувають випадки, що хворіють самі робітники, є контактні. У нас вже була така ситуація на одному з об’єктів. Але підрядники це питання дуже швидко вирішують», – запевнив очільник області.

Титульне фото: Антон Марчевський

Перейти до панелі інструментів