29.03.2024
Новини

Карантин продовжили до кінця літа, на Тернопільщині обмеження не послабили

Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 серпня. Таке рішення прийняли задля уникнення досягнення піків захворювань і перевантаження системи охорони здоров’я.

Залежно від епідеміологічної ситуації всі регіони буде поділено на декілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19, повідомляють в МОЗ.

При цьому критерії для розподілу регіонів на чотири зони залишаються незмінними. Залежно від показників вживатимуться заходи з послаблення чи посилення карантинних обмежень в окремо визначених регіонах.

Наприклад, у областях “зеленої зони” у громадських будівлях та транспорті слід носити маску, можна проводити масові заоди не більше 1 людини на 5 м кв, кінотеатри можуть працювати при умові 50% заповненості.

У “жовтій зоні” заборонено відвідувати установи соцзахисту, в яких перебувають люди похилого віку. У “помаранчевій зоні” заборонена робота хостелів, готелів, туристичних баз, ресторанів вночі, спортзали, планова госпіталізація та є обмеження для масових заходів.

У областях “червоної зони” не працюватиме громадський транспорт, ТРЦ та заборонено відвідування закладів освіти.

Перейти до панелі інструментів