25.04.2024
Відео Новини

Топ-5 мотиваційних книг, які підштовхнуть до дій і надихнуть на нові звершення

Видання Терміново спільно з інтернет-магазином https://www.yakaboo.ua розпочинає спільний проєкт, в рамках якого ми будемо знайомити наших читачів з новинками літератури, цікавими книгами.

Ми також періодично розігруватимемо сертифікат на 250 грн, завдяки якому можна буде вибрати та отримати книгу на https://www.yakaboo.ua на вказану суму.

Перший розіграш відбудеться у вівторок 21 липня

Сьогодні ж пропонуємо 5 цікавих мотиваційних книг, які підштовхнуть Вас до дій, підкажуть нові рішення і допоможуть швидше вийти на новий щабель у саморозвитку.

Лоран Гунель. Бог завжди подорожує інкогніто

Алан Грінмор — пересічний молодий чоловік. Він має вельми непогану роботу, яка, втім, його дратує, а нещодавно зненацька його кинула кохана дівчина. Життя здається сірим та безнадійним. Лише один крок відділяє його від стрибка з Ейфелевої вежі, коли один загадковий незнайомець рятує його від смерті. Відтепер між ними укладена угода — на знак вдячності за спасіння, Алан обіцяє виконувати різноманітні завдання, які дивовижним чином змінюють його життя. Тепер він краще розуміє колег, мотиви вчинків оточуючих і щиро переймається проблемами власної компанії. Але ким був той загадковий незнайомець?..

Письменник та психолог Лоран Гунель у книзі «Бог завжди подорожує інкогніто» ділиться своїми порадами про те, як правильно побудувати своє життя та віднайти мотивації. Завдяки досвіду головного героя, ви зможете пройти власний шлях самовдосконалення, знайти своє призначення та втілити у життя найзаповітніші мрії.

Пітер Померанцев. Це не пропаганда. Подорож на війну проти реальності

Ця книжка про величезну індустрію маніпулювання нашими думками, рішеннями, бажаннями, про нові та старі інструменти залякування і брехні, які використовують політики і наркомафія, релігійні фанатики і популісти, і що можна їм протиставити.

Ця книжка про інформаційні війни, ботів і погоничів ботів, про тролів і хакерів, про фейкові новини і втрату прозорої політичної дискусії. А ще – про ХХ століття, про його інтелектуальний спадок, про Холодну війну і КҐБ, про втрачену ілюзію, що більше інформації означатиме більше свободи та глибші дискусії, про пошук надії. Це також сімейна історія, й історія дисидентства, яка, здавалося, закінчиться у ХХ столітті, але триває.

Любомир Остапів. Малюк та бюджет. Як українським батькам виховати фінансово успішних дітей

Коли розпочинати розмовляти з дітьми про гроші? Як краще давати кишенькові гроші? Як пояснити, що таке сімейний бюджет? Скільки і куди потрібно відкладати для якісної освіти? Як виховати свою дитину фінансово успішною? У цій книжці зібрано головне з досвіду провідних західних фахівців, а також із десятків статей щодо фінансової грамотності.

Автор наводить адаптовані ігрові вправи та історії, якими можуть скористатися українські батьки. «Малюк та Бюджет» – це огляд семінарів, курсів, книжок, мультиків, фільмів, історій на тему дитячих фінансів і підприємництва. Це розмови з українськими батьками різного достатку, яких об’єднав позитивний досвід у навчанні власних дітей і готовність його оприлюднити. Якщо батьки володітимуть цією інформацією, то діти навчаться розумно управляти своїм грошима протягом усього життя.

Джоді Кантор, Меґан Туей. Вона розповіла. Викриття сексуального насильства і становлення руху #MeToo

Шокуюче розслідування двох журналісток Джоді Кантор і Меґан Туей сколихнуло не лише Голлівуд, а й увесь світ, ніби відкрило скриньку Пандори — жінки, які десятиліттями мовчали про свої травматичні історії, тепер відверто заговорили. Вони відкрилися світові заради інших жінок, для убезпечення майбутніх поколінь та для себе. Так постав рух #MeToo.

Це розповідь про сексуальні злочини, скоєні відомим голлівудським продюсером Гарві Вайнштайном, про жорстоке ставлення президента Доналда Трампа до жінок і про публічне обвинувачення судді Верховного суду США Бретта Кавано в сексуальному насильстві. Авторки збирали інформацію протягом трьох років, провели сотні інтерв’ю, які записували від Лондона до Пало-Альто. Усе це підкріплено стенограмами розмов, листами й іншими оригінальними документами. Журналістки отримали за це розслідування Пулітцерівську премію у категорії «Служіння суспільству».

Марина Гримич. Юра

Роман Марини Гримич «Юра» є сіквелом, тобто незалежним продовженням роману «Клавка» (2019), який став національним бестселером і найкращою книгою Форуму видавців 2019 року у жанрі прози. Марина Гримич — авторка більш як 20 різножанрових романів, член Національної спілки письменників України та Українського ПЕН. Київ, 1968 рік, кінець «відлиги».

Юра — студент-фізик, успішний комсомольський ватажок, перспективний науковець-початківець — потрапляє в лещата непростих обставин і в пекло власних сумнівів: йому потрібно зробити моральний вибір, а він відчуває, що не готовий до цього. Адже його життя є своєрідним буфером поміж двома світами, — з одного боку, світом «золотої молоді», дітей секретарів ЦК КПУ, ЦК ЛКСМУ, КДБ, а з іншого, — світом його мами Клавки, яка є однією з тих безіменних і негероїчних представників української інтелігенції, що тримають на своїх плечах могутній тил для шістдесятництва.

Головне зображення: unsplash

Перейти до панелі інструментів