29.03.2024
Новини

На Тернопільщині викрили 57-річного чоловіка з городом двометрової коноплі

265 рослин коноплі та 202 маку вилучили правоохоронці з приватного господарства в селищі Гримайлів. Власник городу запевняє, що вирощував рослини для голубів, розведенням яких займається.

 Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, поліцейські Гусятинського відділення поліції перевіряли територію  в ході проведення оперативно-профілактичної операції “Мак”.

 На одному з городів правоохоронці виявили незаконні посіви маку й коноплі та одразу викликали слідчо-оперативну групу.

 За словами начальника сектору превенції патрульної поліції Гусятинського ВП Сергія Остафійчука, незаконним городництвом займався 57-річний чоловік. Висота рослин коноплі сягала понад два метри. Її з дороги не було видно, каже поліцейський, бо усе росло на городі за хатою.

  Чоловік зізнався, що урожай його, але вирощував усе для підгодовування птахів. Він займається розведенням голубів. Раніше в поле зору правоохоронців житель Гусятинщини не потрапляв. Наркотики не вживає.

 Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР згідно статті 310 частина 2 ККУ – Незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості п’ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин.

Дане порушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Заборонені рослини правоохоронці вилучили та передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

 До слова, за час проведення операції “Мак”, яку розпочали 1 червня, правоохоронці Тернопільщини зареєстрували 46 фактів незаконного вирощування коноплі та маку, а це 2235 рослин: 1970 маку та 265 коноплі. Триватиме спецоперація до 26 вересня.

Перейти до панелі інструментів