25.04.2024
Здоров’я Новини

Медсестра із Заліщиків розвінчує міфи про коронавірус

На захист медиків виступила медсестра із Заліщицької райлікарні, яка від самого початку епідемії лікує хворих із COVID-19. Жінка опублікувала у соцмережі Фейсбук відеозвернення про наболіле, в якому звертає увагу на те, що багато людей нападають на медиків, мовляв ніякого коронавірусу немає. Медсестра просить таких людей зупинитися.

– У моєму оточенні – сусіди, друзі і знайомі, – я і не знала, що всі вони лікарі-вірусологи, – говорить Ольга Підручняк. – “Вірусу немає, туберкульозу немає, онкології немає, навіть сказу не існує”. Мені вже це набридло. Перестаньте нас хаяти, перестаньте писати всяку гидоту.

Медик звертає увагу на те, в яких важких умовах зараз працюють медики, які лікують хворих із COVID.  

– Ми як медики чекаємо підтримки. Нехай люди не говорять, що ми створюємо хайпові відео, – каже Підручняк. – Зайдіть зараз в терапію, де 29 тепла і подивіться на  моїх колег. З них просто потоки поту стікають, бо вони в комбінезонах працюють. 

Зауважимо, що багато людей особливо у соцмережах справді агресивно реагують на новини про коронавірус, адже впевнені що його немає.  А статистика про хворобу – це, на їх думку, – політика та всесвітня змова. 

До слова,  згідно з даними соцдослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), кожен третій опитаний громадянин України вважає, що коронавірус спеціально розробили і навмисно поширили у світі для зменшення чисельності населення чи завдання шкоди окремим країнам.

Головне фото: із Фейсбук-сторінки Ольги Підручняк

 

 

Перейти до панелі інструментів