27.04.2024
Новини

“Двомісячна праця – нанівець”: град на Тернопільщині знищив людям городи та пошкодив покрівлі

Кілька днів на Тернопільщині йдуть сильні дощі, град, зафіксували і смерч. Негода уже завдала чимало збитків жителям області: знищені городи та поля, поламані дерева, ушкоджені елктролінії. 

Про наслідки стихійного лиха повідомляє і сільський голова Великих Загайців Шумського району Тернопільської області Петро Максим’юк.

“Над нашими селами пронеслось стихійне лихо, яке наробило біди нашим односельчанам. Пошкоджені житлові та господарскі будівлі, поламані дерева, ушкоджені електролінії.
Та, найгірше те, що знищено всі насадження на городах. Уся людська праця зійшла нанівець за 10-15 хвилин. І це праця не 2-3 місяців, а значно довшого періоду. Адже, люди ще восени збирали насіння, взимку вирощували розсаду, цілу весну порались в городах. А зараз, боляче дивитись. Прошу усіх, хто може хоч чимось допомогти тим мешканцям, які втратили усю городину. Можливо, у когось залишилось насіння тих культур, які ще можна посадити. Поділіться, будь ласка”, – йдеться у повідомленні сільського голови у Facebook.

Водночас, Петро Максим’юк обіцяє, що сільська рада надасть матеріальну допомогу потерпілим. Але, за його словами, всього не накупляєшся, особливо, коли є худоба.

Фото: tenews

Перейти до панелі інструментів