16.04.2024
Новини

На Тернопільщині затьмарений алкоголем неадекват намагався вбити сокирою двох дітей та дружину (фото)

Трагедія трапилася в селі Бересток Заліщицького району. Зловмиснику тепер загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, 53-річний чоловік розлучений з дружиною, проте проживають разом. Того дня він напідпитку повернувся додому. 

– Дружина з сином та його товаришем, котрого прийняли до себе жити, випивали, – коментують у поліції. – На прохання і йому налити, чоловік отримав категоричну відмову. Коли ж застілля закінчилося і всі пішли спати, зловмисник, взявши сокиру, попрямував до кімнати, де відпочивали пасинок з другом. Перші два удари нападник наніс приймаку, відтак двічі замахнувся і вдарив пасинка. На крик зі своєї кімнати вибігла колишня дружина. Їй теж дісталося. 

Від загибелі потерпілих врятувало лише те, що нападник завдавав удари обухом сокири. Після надання медичної допомоги всі троє були відпущені додому.

Поліцейські, що прибули на місце події, затримали зловмисника в порядку статті 208 КПК. Знаряддя злочину вилучено. Триває досудове розслідування. 

Зловмисникові слідчі оголосили підозру за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Перейти до панелі інструментів