29.03.2024
Новини

Вербувальникам, які відправляли жінок Тернопільщини у сексрабство, нарешті пред’явили підозру

Двох людей підозрюють у торгівлі людьми. Як повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області, вони вербували жінок для сексуальної експлуатації, використовуючи їх уразливе становище.

– У ході досудового розслідування встановили, що впродовж вересня-листопада 2017 року уродженка Рівненщини за попередньою змовою із спільниками підшуковувала на території Тернопільської області малозабезпечених жінок для роботи за кордоном, – йдеться у повідомлення прес-служби. – Так, вказані особи завербували та сприяли у переміщенні за кордон одній з жительок Тернопільщини, у якої помер чоловік та на утриманні залишилась мала дитина. Жінці обманом запропонували діяльність, пов’язану з наданням клієнтам сексуальних послуг на території Об’єднаних Арабських Еміратів.

Попередньо зловмисники надали їй неправдиву інформацію про безпечність роботи, отримання високих прибутків у короткі терміниможливість у будь-який час безперешкодно повернутися додому.

Також у листопаді 2017 року ними завербовано ще одну громадянку, що потребувала дороговартісної операції та не мала постійного заробітку.

Їм уже оголосили про підозру за ч.2 ст.149 КК України у вербуванні та переміщенні людей, вчиненому з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану осібта за попередньою змовою групою осіб. Розслідування триває.

Довідково

За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

 

Перейти до панелі інструментів