26.04.2024
Новини

Відсьогодні на Тернопільщині можна відпочити і в середині ресторанів, але наразі без масових бенкетів

Уряд схвалив подальше послаблення карантину, яке стосується роботи закладів громадського харчування, церковних служб та запуску авіасполучення. Пом’якшення стосується областей, у яких  епідситуація відповідає визначеним критеріям. Тернопільщина серед цих областей.

– З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти, а з 15 червня закордонне авіасполучення, – наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Ще з 5 червня заклади громадського харчування, за умови дотримання протиепідемічних заходів, можуть приймати відвідувачів не лише на літніх майданчиках. Відповідно до правил роботи закладів громадського харчування, які оприлюднило МОЗ, забороняється: 

– вхід до закладу без супроводу працівника закладу, проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 людей

– приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою), 

– функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами, самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача

–  більше 4 людей за столиком, окрім дітей.

Особам старше 60 років дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції. Також можна проводити релігійні заходи у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. м. 

Дозволили і проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Фото: fainemisto.com

 

Перейти до панелі інструментів