25.04.2024
Відео Новини

“За таку зарплату тут мало б усе блистіти”: тернополяни оцінили заробітки керівництва області (опитування)

Орієнтовно 67 тис. грн зарплати отримує в середньому у місяць голова Тернопільської облради, понад 40 тисяч грн – голова обладміністрації. Такими є дані декларацій за 2019 рік, які нещодавно оприлюднили посадовці. 

Більшість з тернополян, яких опитали журналісти Терміново, кажуть, що не помічають результатів роботи, які б відповідали таким високим зарплатам. 

Водночас під час опитування помітно, що здебільшого пересічні громадяни не особливо орієнтуються, яка різниця між посадами голови облради та обладміністрації.

Читайте також: Новітні мільйонери: скільки заробляють очільники Тернопільщини

Продавець Роман взявся вгадати зарплати керівництва області.

– Напевно тисяч 25, – каже він. – Як для Тернополя, то вважаю, що вона у них хороша. 

Пенсіонерка Марія, яка 35 років пропрацювала держслужбовцем, у зарплатах керівництва області одразу зорієнтувалася. 

– Думаю, йдеться про десятки тисяч. В голови ОДА 50 тисяч, в голови облради в таких же межах, – каже вона. – Я вважаю, що люди, які працюють на таких посадах, є освічені, вони тратять багато свого часу, мають багато роботи, відповідно вони повинні отримувати відповідну зарплату. Зарплата навіть 60 тисяч на сьогоднішній день не є такою, яка б дозволила, скажімо купити житло, оплатити достойний одяг, відпочинок. Але за таку зарплату можна по-людськи жити. 

Результатів роботи посадовців жінка не бачить, переконана, що на свою зарплату очільники Тернопільщини не напрацювали.

– Вважаю, що вони так мають управляти областю, щоб вона була не просто дотаційною, а щоб отримувала прибутки, – каже пані Марія. – Вони мали б забезпечити нам з вами можливість достойно працювати, дороги, бо це потрібно всім, забезпечте правопорядок у місті та області, дайте нам нормально жити.

Архітектор Михайло, почувши розмір  зарплат голів облради та обладміністрації, назвав їх невеликими. 

– На мою думку, це маленька зарплата. Але і результатів теж нема. Яка зарплата – така і робота, – розмірковує чоловік. – Якщо вони (держава – ред.) думають, що платять, то хай думають, що вони (керівництво області – ред.) працюють. А от міський голова робить багато, молодець, йому треба подякувати, бо він робить. А область – ні. 

Натомість підприємець Віталій порівняв зарплати чиновників з заробітками звичайних людей і вважає, що вони неспіврозмірні.

– Мінімалка – 4,7 тис. грн, пенсія – 1,6 тис. грн. От як людям прожити на ці гроші. Тут якось не сходиться, – каже чоловік.- Я навіть не знаю, що вони (посадовці – ред.) мали б робити… За таку зарплату тут мало б усе блистіти… За 35 років я не побачив ні від одного президента, ні від одного голови ОДА жодного покращення. Дурно отримують ту зарплату.

Перейти до панелі інструментів