29.03.2024
Здоров’я Новини

14-річна Надійка впала в кому. Допоможіть зібрати кошти на операцію

Допомоги потребує 14-річна Надія Пастух з села Грабовець Тернопільського району. У дівчинки виявили пухлину головного мозку. Зараз вона лежить в комі у реанімації обласної дитячої лікарні. На операцію потрібно 10 000 доларів. 

Про збір коштів для Надійки повідомила її родичка Олена Іванова. Для підтвердження хвороби вона надала заключення МРТ.

– 29 квітня протягом дня Надійка погано себе почувала, – скаржилася на головний біль, рвоту. Думали, банальне отруєння їжею, – розповідає вона. – До вечора стан погіршувався , викликали швидку. У приймальному відділенні Тернопільської обласної дитячої  лікарні теж схилялись до отруєння. Призначивши лікування, відправили маму з дитиною додому на дистанційне лікування, через ситуацію в країні з Covid-19. По дорозі дівчинка втратила свідомість і її знову терміново доставили в те ж приймальне відділення. Надійці надали невідкладну медичну допомогу. Прийшовши до тями, вона знову скаржилась на біль в голові і втому. Лікарі призначили МРТ і виявили пухлину. До ранку Надійці стало гірше. Зараз дитина лежить в реанімації у комі.

Дівчинці потрібна операція, яку проводитимуть у Києві. На це потрібні великі кошти – на початок до 10000 доларів, повідомляє родичка. Гроші вже почали збирати серед родини, знайомих, друзів та односельчан.

– Надійка із багатодітної сім‘ї і така сума для них є непідйомною, – каже Олена Іванова. – Прошу допомоги і молитви у кожного із вас.  

Довідка:

Кошти на лікування Надійки можна перерахувати на картку: 4149499345956617 (мама Пастух Тетяна Володимирівна).

Перейти до панелі інструментів