29.03.2024
Здоров’я Новини

Активність людей зараз невиправдана. Епідситуація в області напружена

Про послаблення карантину зараз не варто навіть починати розмову, адже епідситуація в Тернопільській області залишається доволі напруженою. Про це йшлося під час засідання Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом 22 квітня. 

За даними обласного лабораторного центру, станом на 09:00 22 квітня на Тернопільщині зареєстровано 471 випадок COVID-19, 7 – летальних. 36 випадків виявили за останню добу. Це дуже багато, кажуть епідеміологи. 

– Хочу звернути увагу всіх, що спостерігається підвищена активність людей, яка абсолютно невиправдана, – каже заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев. – Ми попереджали про те, що можемо вийти з тої більш менш прийнятної ситуації, у якій знаходимося. В нас щоденна реєстрація  випадків у області була у межах 20-25 і вона була до вчорашнього дня (21 квітня – прим. ред). Як на мене, це наслідки активності мешканців області тижневої давності. Зовсім не хочеться отримати ще один підйом. Бо якщо буде так – це автоматично за собою потягне більшу кількість контактних, обстежених, навантаження на систему охорони здоров’я, ускладнить епідситуацію і відстрочить термін виходу з каратнину, на який ми так чекаємо. Якщо будемо демонструвати те, що в останні дні, не просто відтермінується вихід з карантину, а й можемо очікувати на значне погіршення ситуації. 

Якби не вчорашній спалах, були б підстави думати, шо можна дещо керувати ситуацією і сподіватися на послаблення заходів, продовжує Володимир Паничев. 

– На превеликий жаль маємо +72 підозри за добу, тобто десята частина за весь період спостереження і +36 лабораторно підтверджених випадків, до речі з невеликої кількості обстежених – 124, це більше ніж четверта частину, – каже він. – Раніше не було такої результативності, було об’єми по 200-240 осіб за добу, але не було таких підтверджень. На жаль, це свідчить про те, що епідситуація лишається доволі напруженою. 

Перейти до панелі інструментів