28.03.2024
Новини

Поліція зафіксувала порушення умов карантину під час богослужіння у Почаївській лаврі

Пасхальні богослужіння відбулися в 447 культових спорудах та храмах міста й області. Майже пів тисячі працівників поліції забезпечували публічну безпеку. Більшість релігійних заходів проводилися з дотриманням встановлених обмежень. Повідомляють у відділі комунікації поліції в Тернопільській області.
Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські в Почаївській Свято-Успенській лаврі, що на Кременеччині. Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.
Згідно із попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням усіх умов та правил карантину. Прихожани мали перебувати на прилеглій території, а не в  храмі.
Більшість людей прийшли на святкову відправу з індивідуальними засобами захисту, а тим, хто їх не мав – правоохоронці роздавали заздалегідь підготовлені маски.
Пасхальне богослужіння розпочалося о 23-й годині. В цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалися дистанції.
Під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря і віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину. В зв’язку з цим були посилені поліцейські заходи задля мінімізації можливого зараження людей.
Великоднє богослужіння завершилося близько 4.30 – і прихожани  розійшлися.
В зв’язку з порушенням карантинних норм розглядається питання щодо внесення даного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Перейти до панелі інструментів