07.05.2024
Екологія Новини

Через добу Підволочиська влада відреагувала на пожежу сміттєзвалища у райцентрі

Близько 22.00 год. 18 квітня на сторінці Підволочиської селищної ради з’явилася інформація про те, що пожежу в урочищі “Княжина” вдалося ліквідувати. Як ми повідомляли у суботу вранці, несанкціоноване сміттєзвалище горіло цілу ніч, питання у соцмережах піднімали місцеві активісти, вони й звернулися до редакції.

До пожежогасіння було залучено 7 одиниць техніки і 20 працівників пожежно-рятувальної служби Підволочиська, також працівники Підволочиського УЖКГ, підприємець Борис Гавришко, представники ТОВ «Україна», працівники Підволочиської селищної ради, пишуть на сторінці селищної ради.

Як повідомив начальник Підволочиського Управління ЖКГ Богдан Гиса, це не просте самозаймання, адже є серйозна підозра на підпал. Тому триває пошук причетних до пожежі. Зловмисникам загрожуватиме чималий штраф.

– Варто зауважити , що в Інтернет мережах розповсюджується чимало фейків про цей підпал і , зокрема, – про саме сміттєзвалище, – йдеться також у повідомленні. Тому хочемо наголосити, що рятувальна команда спрацювала одразу. Їх робота є професійною. Також додамо, що дане сміттєзвалище – легальне та паспортизоване.

Тим часом активісти стверджують, що селищна влада відреагувала тільки після розголосу.

– Пройшло півтори доби, – пише Петро Федорович. – Селищна рада тільки сьогодні відреагувала на пожежу на сміттєзвалищі. Авторитетно заявила про його підпал (можливий). Напевно є у них якийсь миттєвий експерт. А також натякнула на легальність цього бардаку. Та що саме головне, використала сьогоднішні фото. От цікаво, а де вчорашні?

– Миттєвий експерт спрацював після дописів активістів, і розголосу цієї ситуації активістами містечка, висвітлення ситуації з’явилося аж на вечір сьогодні, – додає Віолетта Салко.

Ми продовжимо досліджувати тему, оскільки так і не зрозуміло – санкціоноване чи ні сміттєзвалище і було це самозаймання чи все-таки підпал.

Читайте також У Підволочиську другий день горить несанкціоноване сміттєзвалище

 

 

Перейти до панелі інструментів