26.04.2024
Новини Оперативно

На Великдень у Тернополі поліція буде біля церков

Святкувати цього року Великдень по-особливому – залишатися вдома і не йти до церкви, літургію слухати в режимі онлайн, закликає тернополян Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом. Саме такі настанови очільників українських церков. Міський голова Тернополя і правоохоронці закликають до них прислухатися. 

Читайте також: Як радить церква святкувати Квітну (Вербну) неділю і Великдень

Як повідомив начальник міського відділу поліції Сергій Гаврилюк, під час великодніх свят працівники Нацполіції переходять на посилений цілодобовий режим роботи.

– Хочу довести до відома усіх, що поліція провела бесіди зі священниками усіх церков. Відповідно на великодні свята протягом кожного дня на кожній службі божій будуть присутні працівники поліції, – каже пан Гаврилюк. – Ми будемо біля кожної церкви і будемо реагувати на будь-яке порушення. Всіх попередили, що будемо складати адмінпротоколи і притягувати до відповідальності порушників. Сподіваємось на розуміння громадян і священників усіх конфесій у місті. 

Міський голова також повідомив, що 16 квітня було багато звернень громадян щодо відео, де знято причастя у Катедрі в Тернополі. 

– Це відео облетіло всю Україну. Управління превентивної діяльності провело зі всіма священниками окрему розмову, усіх попередили, – каже Сергій Гаврилюк. – Вони пообіцяли, що такого більше не буде допущено. Сподіваємось на їх розуміння і на те, що нам не доведеться притягувати їх до відповідальності.

Перейти до панелі інструментів