25.04.2024
Новини Оперативно

У Тернополі відремонтують дорогу на вул. Волинській

У міськраді відгукнулись на прохання тернополян у петиції зробити капремонт вулиці Волинської і доручили управлінню ЖКГ виготовити проектно-кошторисну документацію. Щоправда, на ремонт людям доведеться таки почекати.

Відповідне питання розглядали на засіданні виконавчого комітету 15 квітня.

– Пропонується проект рішення щодо розгляду петиції. Петиція стосується капремонту дороги на вулиці Волинській, – каже заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський. – Вона, відповідно до процедури, була розміщена на сайті для розгляду петицій і набрала 304 голоси у відповідний термін. У проекті рішення пропонується управлінню ЖКГ виготовити проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт дороги вул. Волинська в м.Тернополі і, при виділенні відповідних коштів з міського бюджету, забезпечити організацію виконання.

Як додав пан Стемковський, така вулиця – це садибного типу забудова і там часто трапляються будинки, які не мають централізованої каналізації, а мають септики. І так як у містах септики заборонені, то це буде досить тривала процедура і міській владі треба зі всіма мешканцями це питання доопрацювати.

– Якщо вже робити капітальний ремонт дороги, то повинні вийти на централізовану каналізацію, – каже він. – Відповідно, слід зробити комунікації, мережі і так далі.Тому, якщо не заперечуєте, управлінню ЖКГ таке доручення буде дано. Але зрозуміло, що воно не буде досить швидко виконано.

Перейти до панелі інструментів