26.04.2024
Новини Оперативно

У міській раді вже визначили, чиї автобуси возитимуть тернополян

У Тернополі визначили підприємців та підприємства, які упродовж п’яти років надаватимуть послуги з пасажирських перевезень на автобусних маршрутах. Протокол засідання відповідного конкурсного комітету затвердили на засіданні виконкому 15 квітня.

Доповідав щодо перевезень заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир Дідич.

– Закінчився термін від попереднього проведеного конкурсу – 5 років, – каже заступник. – Відповідно, було подано оголошення, звернулись претенденти, які бажають надавати такі послуги у Тернополі, було засідання конкурсного комітету. І зараз на наступних п’ять років ці організації, підприємці, які будуть надавати ці послуги, на відміну від попередніх взяли на себе додаткові зобов’язання.

Як роз’яснив пан Дідич, серед додаткових зобов’язань – до трьох років закупівля нових транспортних засобів, обладнання відеоспостереженням, низькопідлогові автобуси або ж додаткове встановлення спеціальних платформ для перевезення маломобільних груп населення і т.д. Окрім того, як додав посадовець, до роботи вони візьмуться після закінчення карантинних заходів і працюватимуть уже на основі нової транспортної мережі.

Хто і який маршрут обслуговуватиме – на виконкомі традиційно не озвучували. Нема протоколу засідання і на сайті міськради у проектах рішень виконавчого комітету – тут є лише неактивне посилання на додаток.

Перейти до панелі інструментів