08.05.2024
Здоров’я Новини

“Ми запобігли піку і виходимо у плато”. Епідеміолог – про ситуацію з коронавірусом на Тернопільщині

Діти, пенсіонери та студенти найменше хворіють на COVID-19 на Тернопільщині. Найбільша кількість інфікованих, а це майже 70%, серед активної частини неселення. Це люди віком 30-65 років. Про це 13 квітня повідомив під час засідання Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев. 

Сттаном на 10.00 13 квітня у області зареєстровано 273 випадки COVID-19, з них  246 – дорослі, 27 – діти. Вікова структура інфікованих: 0-18 років – 10%; 18-29 років – 11 %; 30-49 % – 33, 7; 50-65 років – 35, 5 %;  старші 65 років – 9, 2%.   

– Загалом майже 70% від загального числа хворих залишається активна верства населення віком від 30 до 65 років, – каже Володимир Паничев. – Хочу підкреслити, що вікові категорії, стосовно яких спрацювали обмежувальні заходи, а саме діти, студенти і пенсіонери, вони все таки дають меншу питому вагу від тих категорій віком від 30 до 60 років, які очевидно, в силу певних обставин менше виконують обмежувальні заходи. Загальна тенденція така, що нам вдалося все таки запобігти піку захворюваності. Наша реєстрація за вихідні підтверджує той прогноз, що ми тримаємося на рівні в середньому 20-25 лабораторно підтверджених випадки в день. Тобто ми з вами виконали основне завдання – запобігли піку і виходимо в плато (часовий відтинок, протягом якого певні характеристики залишаються незмінними – прим. ред). Зараз наше завдання втримати цю тенденцію. Єдиний вихід – це обмежувальні заходи і суворе їх дотримання. 

Володимир Паничев також звертає увагу на те, що у тих районах, де немає реєстрації інфікованих або вона дуже низька, насправді ситуація не є такою. Тому дотримання карантинних обмежень є дуже важливим всюди. 

– Я хочу, щоб ми чітко розуміли, що рівень офіційної статистики дуже залежний від лабораторних обстежень, – каже епідеміолог. – Ситуація  виглядає таким чином, де ми більше обстежуємо, там ми більше і реєструємо. Що це означає? Що ті території, які відносно вільні, скажімо є райони, де офіційної реєстрації немає, або де вона низька, вони не можуть вважатися такими. Це ще раз підкреслює необхідність дотримання обмежувальних заходів на всіх територіях без виключення. 

Довідка

Кількість зареєстрованих випадків COVID-19 по районах:

Монастириський – 148

Заліщицький – 29

 Козівський – 14

 Тернопіль -13

Кременецький- 13

 Бучацький – 23

Чортківський -19

Теребовлянський – 3 

Бережанський -1

Тернопільський – 3

 Підгаєцький – 5

Зборівський – 1

 Борщівський – 1

За інф. Володимира Паничева. Дані станом на 10.00 13 квітня.

 

Перейти до панелі інструментів