20.04.2024
Місто Новини

Тернопільські таксі возитимуть медиків у нічний час безкоштовно

Із понеділка, 30 березня у Тернополі таксі безкоштовно возитимуть медиків у нічний час, коли це необхідно. Про таку домовленість зі службами таксі міста повідомив під час засідання Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом начальник управління транспорту Олег Вітрук.

– Для цього потрібно зателефонувати на службу 1580, вона має прямі контакти і визиває таксі, – каже він. 

Послугою можуть скористатися лише медичні працівники у вечірній час з 21:00 до 08:00 ранку. Перевезення надають служби таксі: «Таксі Тернопіль (549)», «Пілот», частково – таксі «Вікторія».

Міський голова доручив внести служби таксі в реєстр благодійників та забезпечити проведення санітарної очистки салонів авто. 

До слова, про проблеми з добиранням на роботу медичних працівників під час засідання штабу повідомив головний лікар міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.  

– Люди, які живуть в приміських селах, сьогодні приїхали на таксі. Людина 180 грн заплатила, – каже він.

Міський голова запевнив, що у місті є волонтери, які готові возити медиків.

Нагадаємо, у Viber створена група “Підвези медика Тернопіль”, де комунікують водії-волонтери і медичні працівники. Сюди запрошують долучатися авто-волонтерів та лікарів, які шукають транспорт. Водії готові возити і за межі Тернополя.  

Загалом у Тернополі зголосились майже 100 волонтерів, з них 44 людини мають авто та погодились брати участь у розвезенні  медиків та необхідних засобів, повідомила під час засідання Тернопільського штабу начальниця управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Христина Білінська. Cтати волонтером можна, зареєструвавшись у формі: https://bit.ly/2QsPMc

Окрім того, для медиків, які лікують хворих на COVID-19, а також сімейних лікарів, у міськраді виготовили спеціальні персоніфіковані картки. Проїзд по них буде безкоштовним в автобусах та тролейбусах.

Перейти до панелі інструментів