25.04.2024
Новини

140 учасникам АТО дадуть грошову компенсацію за земельні ділянки

Грошову компенсацію за земельні ділянки для будівництва житла отримають протягом року 140 учасників АТО. У березні згадувану компенсацію отримають шестеро осіб.

Про це йшлося на засіданні виконкому у середу, 11 березня. Зокрема, тут затвердили протокол засідання Ради підтримки учасників антитерористичної операції від 21.02.2020 року і доповнили реєстр отримувачів грошової компенсації за земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва шістьма особами.

– Ми передбачили в бюджеті цього року кошти на виплату 140 учасникам АТО грошових компенсацій, – уточнив міський голова. – Ці гроші будуть потенційно виплачуватись протягом року, залежно від надходження до бюджету. Зараз перші отримають шість, і до кінця березня буде ще одне засідання комісії – ще щонайменше 30 осіб отримають право на отримання. Тобто протягом року буде щонайменше 140 людей.

Як повідомила прес-служба міськради,  шестеро учасників АТО отримають, відповідно до рішення,  75 тис. грн вже у березні. А також нагадала,  що рішення, відповідно до якого учасники бойових дій з Тернополя замість земельної ділянки для будівництва житла можуть отримати грошову компенсацію,  Тернопільська міська рада прийняла у березні 2018 року. Таким правом на отримання компенсації скористалися 56 осіб, які отримали по 75000 грн. (грошова компенсація розраховується з врахуванням базової вартості 1кв.м. нормативної грошової оцінки земель м. Тернополя та виплачується в розмірі грошової оцінки земельної ділянки площею 0,06га).

Перейти до панелі інструментів