25.04.2024
Новини Оперативно

“Їхав неадекватно”. У Борщівському районі затримали п’яного медика на нещодавно врученій “швидкій”

Медика у стані алкогольного сп’яніння на новенькій, нещодавно врученій машині швидкої допомоги, затримали патрульні у Борщівському районі. Про цей інцидент розповів під час прес-конференції начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. 

– Я не буду озвучувати посаду цієї людини, яка їхала на автомобілі,  – каже він. – Але була загроза розбиття цього авто. Чоловік, який працює в медичній сфері, на свіжовиданому Renault Duster порушував правила дорожнього руху. Поліцейські побачили, що він їхав неадекватно і зупинили його.  Алкотестер Drager показав 1,91 проміле алкоголю в крові. Майже 2 проміле, уявіть як він їхав. Слава Богу, що нікого не роздавив, ні сам не загинув. Складений протокол по ст. 130, 124, 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Треба, напевно, контролювати, на яких автомобілях їздять службовці і які загрози в тому є, бо машина досить недешева.

Олександр Богомол додає, що медик не погоджувався з тим, що показав прилад і говорив, що Drаger бреше. 

– Мусили везти його в лікарню, щоб підтвердити результат, – каже він. –  Може, надіявся, що в лікарні скажуть, що він тверезюсінький, але там мухи вмирали…

Нагадаємо, ключі від автомобілів Renault Duster отримали лікарі амбулаторій загальної практики-сімейної медицини із семи районів області 4 січня. Машини придбали за кошти Державного бюджету. Вартість одного такого автомобіля 437 тис. грн. Борщівський район отримав 14 машин. 

 

Перейти до панелі інструментів