26.04.2024
Новини

Новий прокурор Тернопільської області пообіцяв піклуватися про інтереси кожної людини, а не власні

Петро Бойко – новий прокурор Тернопільської області. Його офіційне представлення пресі, керівництву силових структур міста та області відбулося 3 січня. Саме з цього дня він призначений на посаду наказом Генпрокурора України. 

До призначення у Тернопільській області 34-річний Петро Бойко працював військовим прокурором Чернівецького гарнізону Західного регіону України. Його попередник – екс-прокурор Тернопільської області В’ячеслав Перч пішов на пенсію. 

Представити нового прокурора приїхав до Тернополя заступник Генпрокурора України Віктор Чумак. 

– Ми його знаємо по роботі Чернівецьким гарнізонним прокурором. Дуже хороші результати роботи і показники власної діяльності, тому рекомендували його саме на цю посаду, – сказав він. – Сподіваємось, що і тут в Тернопільській області він покаже себе із найкращої сторони. 

Петро Бойко подякував керівництву офісу Генпрокурора за довіру. 

– Однозначно я цю довіру виправдаю. Для мене  це питання принципу, – каже він. – На кожній посаді, яку я проходив, а я проходив посади з самих низів, для мене принциповою була робота, яка не може йти в розріз з будь-якими питаннями, інтересами і так далі. Хотів би зауважити, що на цій посаді я зосереджу всі зусилля на підвищення рівня законності та правопорядку в області. Найперше будемо досягати всього належною ефективною координацією правоохоронних органів. Я думаю, що ми колективом зможемо відновити і вивести на якісно новий рівень цю  функцію прокуратури. Забезпечити те, щоб не було так званих війн, непорозумінь із працівниками правоохоронних органів.

Ми мусимо робити одну справу і не зосереджуватись на якихось дрібних результатах, які лягають на чиїсь звіти і які по суті не несуть явної допомоги суспільству та державі. Всі прекрасно знаєте, що зараз відбувається масштабна реформа органів прокуратури, спрямована на відновлення довіри до цієї інституції. Я докладу усіх зусиль задля того, щоб ці ідеї на рівні області були втілені в життя, а оновлена прокуратура орієнтувалася на суспільство і на кожну людину. І щоб прокурор, а це слово з латини означає “той, що піклується”, дійсно піклувався про інтереси кожної людини, суспільства та держави, а не власні інтереси. 

Пан Бойко також заявив, що завжди відкритий до спілкування з пресою. І пообіцяв журналістам проводити систематичні брифінги у прокуратурі області, після того як детально вивчить стан справ.

Довідково: Петро Бойко народився 25 липня 1985 року у м. Чернігів.В органах прокуратури – з 2010 року. За цей  час обіймав різні, в тому числі керівні посади в органах прокуратури Севастополя, Військової прокуратури Західного регіону. До призначення на посаду прокурора Тернопільської області працював військовим прокурором Чернівецького гарнізону Західного регіону України.

Перейти до панелі інструментів