27.04.2024
Аналітика Місто Новини

Тернопіль посів 8-ме місце у всеукраїнському рейтингу задоволеності якістю послуг

Найкомфортнішим містом України за індексом задоволеності якістю послуг стала Вінниця. Тернопіль посів 8-ме місце, обійшовши Львів. Такі результати всеукраїнського муніципального опитування компанії “Рейтинг”.

Середня оцінка, яку поставили жителі Тернополю, – тверда трійка. Під час опитування аналізували задоволеність за 22-ма показниками, серед яких транспорт, стан доріг, комунальна сфера, стан екології та розвиток промисловості.

У порівнянні з минулим роком задоволеність якістю сфер та наданих послуг у місті знизилась. Зрештою, в більшості регіонів ситуація така ж. На рівні залишились лише показники в Івано-Франківську, Хмельницькому, Чернігові та Кропивницькому. Не покращились вони ніде в країні.

За рейтингом можливостей Тернопіль посів 4-те місце. Цей показник узагальнює 9 показників, серед них можливість вільно висловлювати свою думку та реалізовувати свої духовні потреби, вільно пересуватись містом, самореалізацію та цікаве дозвілля. Київ за цим показником посів 9-те місце, Львів – 15-те.

Разом із Вінницею, Чернівцями, та Івано-Франківськом Тернопіль отримав найвищий індекс рівня безпеки. Найнижчі показники – в Херсона, Запоріжжя, Полтави та Кропивницького.

За показником задоволеності станом парків та скверів індекс Тернополя знизився, якщо порівнювати із минулим роком. А от станом екології тернополяни стали більш задоволені.

За рівнем корупції, згідно наведених даних, Тернопіль пасе задніх – показник 0,4 – один із найнижчих в країні.

А ось послуги містянам могли би надавати і на вищому рівні, вважають опитані. Рівень можливостей міста оцінили на 3,5, в той час як якісь наданих послуг – 3.0.

Головне зображення: Антон Марчевський (Buran) – Власна робота, CC BY-SA 4.0, Посилання

Перейти до панелі інструментів