26.04.2024
#шо_там_у_влади Новини Політика Шапіто

То ліквідують чи ні Тернопільську область? Деревляний Vs Сопель

На IV пленарному засіданні 12-ї сесії обласної ради знову постало питання недопущення ліквідації Тернопільської області.

Слово взяв перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний. Він вирішив поцікавитись, чи працює облдержадміністрація над вимогою, прийнятою на попередньому засіданні обласної ради, про недопущення ліквідації області. Нагадаємо, рішення № 1485 депутати проголосували 28 листопада 2019 року. У ньому йшлося про заборону обласні адміністрації подавати перспективний план на Кабмін або ВРУ, якщо він попередньо не погоджений обласною радою.

  • Ліквідації області не буде, – заявив голова ОДА Ігор Сопель. – На даний момент, за діючим перспективним планом, який погоджений Кабінетом Міністрів, у нас буде 59 громад плюс чотири, які створюються. Опрацьовуєм, спілкуємся, є конструктивні напрацювання, тобто нема ніяких пересторог для того, щоби робити такі гучні заяви, що ліквідовується область. Не бачу в цьому абсолютно ніякої чіткої позиції.

  • Якщо ви не в курсі, то прошу поцікавитись, в Кабінеті Міністрів є новий адміністративний устрій, який ділить Україну на краї, і нас відносять до Вінницького краю, – зазначив Василь Деревляний. – Через те Тернопільської області не буде. Якщо Вам це невідомо, то я попрошу поцікавитись.

Пан Сопель зазначив, що йому про це дійсно невідомо, але він буде відстоювати нашу область.

Перейти до панелі інструментів