26.04.2024
Новини

Спортсмени, активісти, швидка, поліція та преса чекали президента біля “Водної арени”, але він не приїхав

Поліція, пожежники, швидка, громадські активісти та преса зібралися біля “Водної арени” у Тернополі 1 листопада о 13.20, куди згідно анонсів мав приїхати президент України Володимир Зеленський. Нагадаємо, перед тим він представив нового голову Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля та взяв участь в робочій нараді. 

Проте глави держави на скандальному будівництві не дочекалися. Помітно, що на території “Водної арени” активно готувалися до цієї зустрічі – на воді плавали спортсмени на човнах та байдарках, на будівництві працювали робітники у новеньких костюмах та касках. Був на об’єкті і начальник управління капітального будівництва ОДА, яке є замовником робіт, Віктор Кузяк.

На зустріч з паном Зеленським чекали також вихованці учбово-спортивної бази з біатлону, що в селі Підгороднє Тернопільського району. Діти та їх тренери прийшли просити президента зберегти їхню базу і не дозволити її забудувати.

“Пане президенте, почуй нас” – звернулися вони до глави держави, але відповіді так і не отримали. З собою принесли плакати з написами: “Забудовники вбивають в Тернопільській області біатлон”, “Збережіть біатлон Тернопілля. Ні – забудові”.

 

– Чекаємо зустрічі з президентом, щоб вирішити питання щодо учбово-спортивної бази, – каже президент федерації біатлону в Тернопільській області Віктор Щур. – Базу передали у державну власність, зараз в процесі передачі лижеролерна доріжка і стрільбище. У середині цієї доріжки у 2013 році тодішній голова райдержадміністрації Щепановський віддав землю під забудову. База функціонує з 1985 року, а земельні ділянки роздали у 2014 році. Зараз виникла проблема, бо люди хочуть забудовувати ці ділянки, і в нас є прохання до президента, щоб він допоміг нам вирішити це питання.

Проте біатлоністи, зустрічі з президентом не дочекалися. Коли з’явилася інформація, що Зеленського не буде, сіли у автобус і роз’їхалися. Поїхали і всі спецслужби. На території “Водної арени” журналісти зустріли нардепів – Івана Чайківського, Володимира Гевка і Людмилу Марченко, які оглядали територію. 

Депутат від “Слуги народу” Володимир Гевко підтевердив, що президента не буде.

– Я знаю, що це планувалося, тут готувалися і багато людей сюди приїхали, але чомусь плани змінилися, – сказав він.  

Також пан Гевко зауважив, що будівництво “Водної арени” – великий позитив для міста і області . Адже це привабить сюди туристів, тут відбуватимуться міжнародні змагання. 

– Сподіваємось будівництво запрацює і найближчим часом тут розпочнуться чемпіонати, – каже депутат. – Ми зацікавлені, щоб цей проект запрацював якнайшвидше, ми для цього зробимо все, що у компетенції нардепів. 

Журналісти звернули увагу Володимира Гевка на кримінальне провадження щодо “Водної арени”. І що можливо, саме тому президент уникнув візиту на скандальний об’єкт. Депутат відповів, що кримінальними справами мають займатися компетентні органи.

– Ми приїхали оглянути, як використовуються державні кошти, які  виділялися на це будівництво, чи дійсно вони тут реалізовані, – каже Володимир Гевко. – Але те, що ми бачимо – це одне, а якщо в когось є зауваження – це нормально, і громадськість має за цим слідкувати. Якщо в когось є сумніви і побоювання, це мають озвучувати і реагувати. І звісно є компетентні органи, які будуть це досліджувати  і з’ясовувати чи дійсно були порушення, чи ні. 

Нагадаємо, слідче управління розслідує кримінальне провадження від 24.01.2019 за фактом розтрати посадовими особами управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації бюджетних коштів, виділених на ремонтно-будівельні роботи об’єктів інфраструктури на території Тернопільської області, вчинених повторно, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, у якому досліджується об’єкт будівництва «Водна арена».

Читайте також: У поліції триває розслідування кримінального провадження щодо «Водної арени»

Перейти до панелі інструментів