24.04.2024
Місто Новини

Підвісний міст у парку “Топільче” аварійний. Коли його відремонтують?

Табличка з написом “Увага! Міст аварійний. Прохід заборонений” з’явилася нещодавно на підвісному мості у парку “Топільче”. Про це написав у соцмережі “Фейсбук” Микола Головенко. 

“Якщо хтось впаде і покалічиться або помре, то сам буде в тому винуватий”, – написав чоловік.

У коментарях тернополяни запитують, чому міст не перекрили взагалі, адже вночі можна і не побачити цієї таблички. Також люди цікавляться, коли відремонтують конструкцію і як тепер переходити річку, мовляв у обхід – надто далеко. 

Як повідомив директор КП “Об’єднання парків культури і відпочинку Тернополя” Микола Лесів, міст відремонтують до кінця цього року. А визначили, що він аварійний два тижні тому, коли замінювали прогнилі дошки. 

– Там були погані дошки, ми їх ремонтували і коли подивилися на саму металеву конструкцію – виявилося, що вона повністю поржавіла, – каже він. – Не дай Бог, щоб міст упав. Я викликав виконавця робіт, він подивився і сказав, що терміново потрібен ремонт. Зараз є заключення конструкторів  і триває розробка проекту, який має бути готовий вже наближчим часом.

– Ходити по мосту можна, але молодь на ньому гойдається, скаче, тому ми написали табличку, щоб люди себе убезпечили, – зауважує Микола Лесів. 

Скільки коштує ремонт, директор об’єднання парків наразі сказати не може, тому що ще не готовий проект. Але треба закупити метал і дерево – а це дорогі матеріали. 

Ремонт мосту у 2011 році

Підвісний міст був збудований у 1973 році, коли парк “Топільче” був зданий у експлуатацію, додає заступник директора КП “Об’єднання парків культури і відпочинку Тернополя”  Василь Романюк 

– Поточні ремонти – заміни дощок, брусків проводять практично щорічно, бо молодь гойдаючись, часто ламає їх, – каже він. – Ми завжди за цим стежимо. А коли цього року почали замінювати прогнилі дошки, помітили, що металеві конструкції прогнили, тому вирішили зробити капітальний ремонт мосту. 

До речі, на як виглядав цей міст у 1974 році можна побачити на фото, яке розмістив у соцмережі “Фейсбук” Микола Петрович. 

Цей же міст десь в 1974 році. Тоді він був новенький, з приємним гойданням”, – написав чоловік.

Перейти до панелі інструментів