19.04.2024
Місто Новини

Депутати Тернопільської міської ради скасували рішення, через яке “вляпались” у скандал

Скандальне рішення про виділення землі ТОВ «Торгтранскомфорт» за адресою вул.Текстильна, 40б втратило чинність. “За” це питання разом із кількома протокольними дорученнями та рекомендаціями, проголосували 33 депутати під час сесії міськради 25 жовтня.

Цим голосуванням влада та депутати нібито пробують піти на випередження, що уникнути подібних проблем, які виникли через отримання земельної ділянки ТОВ «Торгтранскомфорт». Сюжет про цю ділянку вийшов на “1+1”. Йшлося у ньому про викриття схеми отримання землі за допомогою автомобільного причепу, який у документах значився як будинок з фундаментом. Усі причетні до цього – кивають одне на одного. Однак саме на сесії у вересні цього року депутати й дозволили ТОВ розробити проектну документацію на ділянку за адресою будинку, якого не існує.

– Про втрату чинності рішення міської ради від 6 вересня 2019 року № 7/38/60, – зачитав на сесії міський голова. – Колеги, ви всі знаєте історію Текстильної,40б. Думаю, що зайвий раз пояснювати не потрібно чи пояснити, якщо є потреба? Я пропоную водночас з цим рішенням, в принципі, зараз за моїм розпорядженням відбувається службова перевірка, але я б рекомендував на майбутнє усі ті рішення, які будуть йти по земельному законодавству і стосуються об’єктів нерухомості, щоб обов’язково були звірені з управлінням містобудування. Зробити це як протокольне доручення.

Також свої варіанти пропонував і депутат від “Самопомочі” Андрій Шкула. Однак не всі озвучені ним вимоги, за словами міського голови, можна заявникам ставити. Відтак зійшлись на тому, що коли мова іде про виділення землі промислового призначення площею  20 соток і більше, заявники мають приходити на засідання профільної комісії та приносити із собою документи, а члени профільної  комісії – виїжджати на місця.

Депутат від “Громадянської позиції” Андрій Ткаченко підняв питання загалом виділення землі на Текстильній, яка належить до його округу. Мовляв, вул. Текстильна входить в новий мікрорайон, що розвивається, забудовується.Там передбачені школи, садочки, майданчики. І коли іде мова про виділення землі під гаражі на Текстильній, то виходить цікава ситуація, коли вулиця по суті не забудована будинками, а люди вже звертаються за гаражами. І значна частина із заявників не проживає у Тернополі.

– Прохання про винесенні на сесію, питання роздачі гаражів в цьому новому мікрорайоні прив’язувати виключно після затвердження місця будови будинку, – каже він. – Тобто, виділили землю під новобудову, через аукціон воно придбалось, будується будинок, а тоді в межах тієї території, яка є довкола, за можливості виділяємо ділянку під гаражі.

Як результат – міський голова запропонував голосувати за питання разом з дорученнями та рекомендаціями, озвученими депутатами. Таку пропозицію підтримали більшістю голосів.

Перейти до панелі інструментів