24.04.2024
Місто Новини

У міськраді з’явиться відділ діджиталізації, а управління торгівлі стане відділом

У Тернополі створять нові структурні підрозділи у міськраді та реоганізують деякі існуючі, дещо змінивши і їхні обов’язки. Необхідність таких змін обгрунтували створенням територіальної громади та потребою в удосконаленні роботи виконавчих органів

“За” такі зміни проголосували 32 депутати під час сесії 25 жовтня.

– Прошу вас підтримати проект рішення про виконавчі органи ради, яке передбачає створення спеціальних і реорганізацію існуючих підрозділів, – просив у депутатів міський голова Сергій Надал. – Необхідність викликана тим, що ми живемо в нових умовах і повинні бути до них готовими – це перше. Друге – щоб створити у Тернопільській міській раді Відділ діджиталізації та програмування – наші програмісти працюють практично як завгоспи, а втримати на такій зарплаті як в помічника завгоспа – нереально, тому…Тим більше, що є все більше і більше сервісів електронних, ваші пропозиції треба робити і тому з цією метою необхідно це реалізувати.

Наступним управління, яке, відповідно до запропонованих змін, з’явиться – це  управління транспортних мереж і зв’язку. Потребу у його появі обгрунтували тим, що основним транспортом буде комунальний і мова йтиме про його роботу із транспортом і з транспортною мережею в цілому. Існуюче управління транспорту, комунікацій та зв’язку до нього приєднають.

Також збираються внести зміни в в роботу управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту. Його поділять на два – управління розвитку спорту та фізичної культури і управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей.

Очікують зміни і управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів – воно стане відділом торгівлі, побуту та захисту прав споживачів. Адже, як зазначив міський очільник, у міста немає потреби у цілому управлінні через зменшення регуляторних процедур у сфері торгівлі.

-Хочу наголосити, що все це буде в межах існуючої чисельності за рахунок перерозподілу по інших підрозділах, – каже міський голова. – Тобто, ми не плануємо робити додатково збільшення працівників.

Перейти до панелі інструментів