20.04.2024
Новини

Помер Олександр Башта. Чим запам’ятався депутат облради

Про смерть 58-річного депутата обласної ради від ВО “Свобода” повідомив телеканалу TV-4 головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. За словами лікаря, це сталося о 19.35 10 жовтня. Останній місяць Олександр Башта перебував у медзакладі на стаціонарному лікуванні після інсульту.

До лікарні пан Олександр потрапив після силових змагань. Це останній запис на його сторінці у соцмережі від 8 вересня, після цього чоловік впав у кому.

Олександр Башта народився 16 травня 1961 року у Стрию Львівської обл. Закінчив Оренбурзьку ЗОШ. Навчався у Балашовському вищому військовому училищі льотчиків. Після закінчення вузу отримав диплом за спеціальністю льотчик-інженер, служив в армії на посаді льотчика. Згодом навчався у Тернопільському педагогічному інституті на кафедрі фізичного виховання, працював тренером з тенісу.

24 серпня 1992 року при виконані польоту на параплані отримав травму хребта. З того часу пересувався на візку, інвалід I групи.

З 1996 року працював, ТОВ НатурПродуктВега. Громадський діяч з 1995 року. Майстер спорту України. Член фракції Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

У день смерті знайомі, друзі, колеги по партії і депутатському корпусу залишають десятки записів на сторінці пана Олександра.

Тернополянам Олександр Башта запам’ятається активною життєвою позицією та загостреним почуттям справедливості.

Як повідомляє на своїй сторінці Олег Сиротюк, панахида за Олександром Баштою відбудеться у п’ятницю о 19.15 в Будинку печалі (м.Тернопіль, вул. Микулинецька, 27), похорон в суботу 12 жовтня о 12.00 за цією ж адресою.

Редакція “Терміново” висловлює співчуття рідним і близьким покійного.

Перейти до панелі інструментів