26.04.2024
Економіка та фінанси Новини

На ремонт доріг у Підволочиському районі в УКБ вибрали найдорожчого підрядника, зате свого

Тернопільський осередок ВО “Автомайдан” оприлюднив розслідування  про черговий тендер, проведений на УКБ на експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт доріг місцевого значення в Підволочиському районі (ознайомитися з тендером можна тут).

Участь у тендері взяло три учасники, проте тендерний комітет відхилив дві найдешевші пропозиції і оголосив переможцем найдорожчу – від фірми ТОВ “Глобал Білд Інжиніринг”, яка всього на 0,52% менша від оголошеної вартості тендеру.

Цікаво, що пропозиції з нижчими цінами  відхилили через невідповідність тендерних пропозицій учасників документації замовника. Але чи все добре у тендерній пропозиції переможця?

Однією з вимог тендерної документації є надання копії чинного атестату виробництва асфальтобетонного заводу. У документах “Глобал Білд Інжиніринг” знаходимо Договір від 19.04.2019р. з постачальником асфальтобетону з ПМП “Венера” та сертифікат виробництва дійсний до 25.05.2019р. Тобто на момент подання тендерної пропозиції сертифікат був уже не дійсний. Тендер оголосили 5 липня 2019 р.

Відтак вимагаючи від учасників сертифікованого асфальту В. Кузяк підписав договір не просто з найдорожчим учасником, а й з тим, який не надав чинного сертифікату на асфальтобетон.

Перейти до панелі інструментів